onsdag 15 mars 2017

Brandskyddsfärg trä

Brandskyddsfärg för trä- och stålkonstruktioner. Ett vanligt förekommande krav är att trä- och stålkonstruktioner ska ha ett ytskikt av expanderande brandskyddsfärg, eller att genomföringar och öppningar ska ha ett brandklassat tätningssystem. De vanligaste brandskyddsfärgerna sväller upp vid brand och isolerar därmed träytan. Impregnering ger ofta ett mer varaktigt och tåligt skydd.


Det är relativt lätt att brandskyddsbehandla trä. För brandklassade material som väggar och tak i en byggna och för bärande konstruktioner som pelare och balkar, kan man använda specialtillverkade brandskyddsfärger, som vid hetta sväller upp och bildar ett poröst, värmeisolerande skikt som skyddar träet eller stålet och även bakomliggande material.

I takt med att byggandet av trähus ökar blir brandskydd av träfasader allt viktigare. Tikkurila lanserar nu ett brandhämmande färgsystem för industriell målning av träfasader. Systemet uppfyller brandklass B-s d vilket är den högsta för trä. Detta är ett tekniskt målningssystem som inte kan jämföras med möbellack eller liknaden. För den fullt utvecklade branden har brandskyddsmedel mindre betydelse.


Vid en tillräckligt kraftig brand brinner även brandskyddat trä. Svällande brandskyddsfärger kan förlänga tiden till förkolningen startar och därmed öka brandmotståndet hos träkonstruktioner. De flesta av våra exteriöra träslag kan beställas med brandimpregnering och möjligheterna är stora.

Jämför priser på möbler, trädgårdsutrustning, belysning m. Hitta rätt produkt till rätt pris. Om oss Forum brandskyddat trä drivs av Woodsafe Timber Protection AB i syfte att samla relevant information om brandskyddat trä för olika aktörer i branschen. Det finns brandskyddsfärg som förhindrar spridning och tiden det tar innan en lokal blir övertänd. I Sverige är brandskyddsfärg för trä vanligt i bibliotek, slott, kyrkor och museum. Finessen med brandskyddsfärg är att den vid en specifik temperatur aktiveras och då skapar ett skumliknande skydd för att försvåra att underliggande trämaterial nås av branden.


I Sverige används brandskyddsfärg för trä i bibliotek, museum, slott, kyrkor och andra kulturbyggnader. För att applicera brandskyddsfärgen målar du den på valda ytor. Själva funktionen är att färgen vid en viss temperatur aktiveras och blir skumliknande och skyddar det underliggande trämaterialet. Produkten är EU klassificerad med brandklass B- s d0. Brandfärgen appliceras i tre omgångar och för att efter ca en veckas torktid behandlas med tunn topplack.


Vit brandskyddsfärg för bärande trä och ytskikt. Vid impregnering används kemikalier som hämmar förbränningen. Dessa binds inte hårt i träet och träet måste därför skyddas genom målning. Syfte med applicering av brandskyddsfärg är att filmskiktet skall skydda träet (D-sd0) mot eld och antändning.


Trä och plywood får i sig inte egna brandskyddande egenskaper utan det är färgskiktet som skyddar underlaget av trä. Känsligt ytskikt för nötning och slitage.

KBS CHAR 21â„¢är en miljövänlig och vattenbaserad brandskyddsfärg för stål, trä och betong. Det naturliga valet för brandskydd av trä- och stålkonstruktioner. HW är luktfri, isolerande och brandsäker färg för användning på trä, träpanel, träskivor, spånskivor och. Contego är en brandskyddsfärg för stål som ger en slät och fin yta, perfekt när finish är.


Vi är auktoriserade för brandskyddsmålning med Envirograf HWOoch HWOvilket ger El klass av trä. Vi klarar även K2– Bs1do (tändskyddande beklädnad). Målarfärg för proffs och konsument! Caparol är ett internationellt företag som har tillverkat puts- och måleriprodukter i över 1år.


För inspiration och kulörer för inredningsmålning samarbetar Caparol med inredningsexperterna på Sköna hem och erbjuder genom konceptet Caparol by Sköna hem en stilsäker guide till hållbar inredningsmålning. Beckers har Sveriges bredaste kunskap om färg och målning. Här hittar du tips och miljöanpassade färger av högsta kvalitet för målning inomhus och utomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.