fredag 10 mars 2017

Koppla relä 5 stift

Koppla relä 5 stift

Köp Reläer hos Conrad. Delbetala i upp till månader. Stort urval av aktiva komponenter. Se vårt sortiment av kontakter. Leverans till din dörr på 48timmar!


Att koppla samman flera relä är väldigt enkelt, man kopplar det på så sätt att stift på vardera relä sammankopplas och därefter till en jordpunkt, detta gör man även med stift (sammankopplas) och drar dem sedan till styrströmmen från bilens original helljus (pluskabeln). Om du tittar på ett relä så har det ett enkelt kopplingsschema på sig. Det gick ju bra att koppla som ovan, men när de var tända så blinkade de till varje :e sekund. Jag ett relä hemma, men vet inte vilken kabel som ska till vilket stift.


Hur koppla relä till dimljus ? Koppla in spänning från batteriet (avsäkrat då såklart) till 30. Nu till min fråga, går det att bygga om till ett relä med stift med 31. Du kopplar plus från helljuset till knappen sen från nästa stift på.


Koppla relä 5 stift

Skulle behöva lite hjälp med hur jag skall koppla två relän. Det andra stiftet kopplas till startbatteriets minus (-). Använd gärna mmkabel eller grövre.


Reläets alla kopplingar är polaritetsoberoende vilket innebär att det inte finns någon risk att koppla reläet eller reläets styrning ”baklänges”. Så det är bara välja vilket stift man vill använda till plus och minus. Om du använder relä så kan du koppla jord till stift och stift 3 stift dras till en plus som ska aktivera reläspolen. Sedan kopplar du vit till relästift 87.


Koppla relä 5 stift

Kamaxelgivare, hur kollar man den? Hur vet man om ett relä är trasigt? Välkommen till Mitt Biltema.


Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en översikt över dina köp med digitala kvitton. Innan spaken, elektrisk sett, sitter ju blinkreläet, kolla anslutningarna först, sedan kan ju relät också vara trasigt. Men det är förutsatt att relät ska ge en plusspänning alltså, ibland vill man att relät ska ge en minus och då kopplar man stift till minus.


Skyddande plastskal. Enkelbrytande relä 4- stift med löstagbar hållare. LxBxH avser plasthusets storlek. Växlande minirelä - stift med resistor och fäste. Fabrikat: Merit Malta.


Hög kvalitet Bra priser Brett proffssortiment Snabba leveranser! Reläer - köp billigt hos Swedol JavaScript verkar vara inaktiverat i din webbläsare. Sedan skall jag koppla en digital kabel som kommer från en styrenhet i bilen.


Koppla relä 5 stift

Enligt el-schemat skall den jordas via en brytare. Vilka stift används? Jag tar kabeln från helljuset, in till strömbrytaren, och ut från strömbrytaren går kabeln till stift på reläet, men saken är att jag har st reläer som styr extraljus, och styrströmmen ( stift 86) är sammankopplade till en kabelsko, så strömbrytaren kommer stänga av alla extraljus på 100w xenon, och vara kopplad till reläer.


Jag ska ha ett relä inkopplat till ljuse. Vissa relä kan ha inbyggda säkringar. Vitsen med att använda en kabelsko (flatstifthylsa) är att du kopplar in dig på det ordinarie uttaget som oftast finns redan i bilen, säkringspanelen, reläer o. På det extra stiftet som då blir förgreningen, sätter du den ordinarie kabel, som kanske i detta fallet var helljuskabeln eller något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.