tisdag 28 mars 2017

Koppla spis utan nolla

Stort utbud av Spis till bra pris. Se alla erbjudanden och köp nu! Massvis med prissänka produkter. Tre faser utan nolla,16A. Normalfall, helt Ok. Häll 400V Ugn 400V.

L1-Loch L2-Lså att ug­nen kan kopplas in mellan L3-L1. Alternativt, om hela hällen används oftare än ugnen så kan ugnen dela på samma faser som hällen. Två faser med nolla, 16A. V Beträffande spisar , så finns det spisar med alla dessa möjligheter, eller delar av dem.


Skyddsledaren har inget att göra med detta, den är just en skyddsledare, den är till för att skydda dig mot att bli grillad. Z-wavedimmer utan nolla ? Förr var många spisar för faser och jord i gamla hus är det oftast bara faser och jord framdraget till uttaget (som för övrigt kallas perilexuttag) Moderna spisar behöver ofta faser, nolla och jor men eftersom din stickpropp inte har nåt stift för nollan behöver den ingen nolla. Om elementspänningen är 4så skall spisen ALDRIG ha nolla men skall då ha eller faser.


Och varför skall spisen kopplas om från fas till fas, fas funkar alldeles utmärkt.

Möjlighet till 3-fas? Spisar kan kopplas på flera olika sätt nämligen. Koppla el från gammal spis till nyare. Säkerheten kräver en fast nolla vid snedbelastade trefasnät. Det är ju en 3-fasförbindelse så man borde klara sig utan nolla ? Jag tycker det ser ut som om jorden är hopkopplad med nollan via en jumperkabel.


Man kör ofta trefas utrustning utan nolla. Men den kom utan trefas handske och. Jag kopplade in en sådan förra julen. Det är inget svårt alls, det följer med ett bruksanvisning hur du skall koppla. Nu behövde inte jag skarva ihop kabeln till en stickpropp utan jag hade ett speciellt uttag för häll som satt där från den gamla.


Sen är det ju såklart skillnad på om du bara har fas eller fas i hemmet. Alltid låga priser och dagars öppet köp. Fri frakt vid köp över 5kr. Välj det leveransalternativ som passar dig bäst.


Nu har vi Club Days och rabatt på Surfplattor. Handla på Mediamarkt. Det finns även mer avancerade ”trappkopplingar” med mer an två strömställare, men för info om detta hänvisas till nätet.


Vid spisänden måste du vara noga så du kopplar de tre trådarna rätt fas,nolla jord.

Den överblivna tråden isoleras och lägges undan i dosan. Har i så fall Perilex kontakten 230V mellan nolla och fas (N till alla L punkterna)? På en modern spis kopplar man enligt detta: eller faser. Jag vände på din bild: Den visar(?) koppling för både och fas - inkoppling med och utan nolla.


Svårt schema att tyda kan jag tycka. Re: Hur koppla in 3-fas maskin utan nolla ? Inlägg av Nerre 13. Men har du elvett i skallen och markerar var alla färgade kablar ska in så kan du göra det själv, dock otillåtet om du inte är behörig elektriker.


Att köpa en ny spis innebär inte bara val av färg, material och effekt. Spisen är mycket riktigt gjord för 230V men för faser. För att få 230V måste man använda en fas mot nollan. Skälet till att det är tre faser som skall kopplas till spisen är för att kunna använda fler spisplattor samtidigt.


Om det finns nolla fram och spisen är omkopplingsbar är det ingen avancerad operation att koppla om, behövs endast ny anslutningskabel (5-ledare) och perilexpropp och en elektriker. Det är huvudsäkringen som bestämmer hur mycket effekt det maximalt går att belasta anläggningen med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.