onsdag 15 mars 2017

Kvadrat kabel ampere

Jag är på väg att skaffa en maskin som troligen klarar sig på 16A trefas så som jag räknar med att köra den. Den borde säkras med 20A om den ska tillåtas gå för fullt och jag tänkte mig en utanpåliggande kabel på sådär 10m från centralen (tror jag - har inga papper än - någon sa märkeffekt 5kW). Vilken tjocklek på kabel ska man ha?


Det kan du räkna ut nedanför. Kabelarea behöver ej anges. Klicka på KALKYLERA Använd vår kalkylator för att beräkna rekommenderad tjocklek på kabeln.

I Off Grid-system används normalt volt eller volt. Ibland undrar man hur mycket ström en viss kabel tål, eller vilken diameter den har. Här hittar du en enkel tabell för översättning. Uppgifterna om strömtålighet och resistans per meter är hämtade från Wiretronic och är bara att se som ungefärliga värden för enkardelig kopparkabel.


Kalkylatorn räknar fram minsta kabelarea med högst volts spänningsfall vid volt (volt vid volt). RQQ (H05Z1Z1-F) är en run halogenfri, HFFR-isolerad och HFFR-mantlad anslutningskabel med runda, blanka och mångtrådiga kopparledare. Exempel: 20kvmm får säkras med 100A och har ca milliohm per meter.


Det är 10W förlusteffekt per meter. Men kabeln blir inte varmare för det.

Det afhænger af omgivelserne. Du må give noget mere beskrivelse. Hvilken indflydelse har de på om der må sikres med 25A eller større sikring?


Med venlig hilsen Michael Petersen residerende. På BAUHAUS hittar du installationskabel, lampslad högtalarkabel, antennkabel och armatursladd. Vårt sortiment inkluderar EXQ LIGHT, ACEFLEX RV-K, EXLQ PLUS, SKK, SKX, TP90. Konstanterne afhænger af kabeltype og installationsmåde.


For en del af de større ledertværsnit er det ligefrem nødvendigt selv at regne strømværdierne u da tabellerne ikke er fuldstændige. Installationskabler til elinstallationer finder du i stort udvalg her på elvvs. Vi har helt sikkert det installationskabel , som du har brug for, vi sælger dem både i afmålte længder eller hele ruller, og vi har kabler til installationer til både indendørs og udendørs brug. Skulle ni få ett högre värde så kan man ta två kablar så att man får rätt kabelarea. A bogpropeller och ett tolererat spänningsfall på V innebär 1mm² kabelarea.


Ta då st mm² kablar så får ni sammanlagt en area på 1mm². Det som här motiverar en grövre kabel är kabelns längd och spänningsfallet. Inte enbart Ampere. Men hur relaterar då säkringens grovlek till kabelns grovlek? Räkna ut spänningsfall i kablar vid 20°C.


Spänningsfallskalkylator. Fyll i fälten Watt och Volt eller Ampere samt Area och längd.

Data för kablar kan du hitta i olika tillverkares databla men i de sammanhang som behandlas här kan du utgå från en resistivitet för Cu = 17. K vid andra temperaturer (det är gjort i normen för konstanten r ovan där man antagit förhöjd ledartemperatur samt räknat på dubbel längd ledare så att man anger per meter kabel ). Kraftkabel FR-N1XV. Den smått fantastiska PEX- kabeln som ersätter i många fall den svårjobbade EKKJ. FR-N1XV är en kraft- och installationskabel utan koncentrisk ledare (kopparskärm) som kan användas i alla typer av lågspänningsinstallationer, i industri- och byggnadsinstallationer etc.


Halogenfria kablar kostar visserligen lite mer i inköp, men de kan bli både billigare och säkrare i längden. HFFR-isolerade kopplingskablar som FQ och RQ är i regel flamskyddade och därför mer värmebeständiga än FK, RK och andra modeller i PVC, men den stora fördelen med en halogenfri installationskabel är att den avger betydligt mindre rök och farliga gaser vid en eventuell brand. Dette er de meste almindelige til boliginstallationer.


Kræves en større strømværdi, f. Dsom typisk starter ved ampere og opefter. Detta är en forumtråd från Garaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.