tisdag 14 mars 2017

Rökgasfläkt braskamin

Rökgasfläkt braskamin

Vi står för kunskap och kvalitet. Handla till Rätt Pris hos Sveriges största återförsäljare av klassiska kaminer. Fraktfritt till er dörr. Största återförsäljare. Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans.


Rökgasfläkt braskamin

Jämför priser på möbler, trädgårdsutrustning, belysning m. Gratis att använda! En rökgasfläkt är en elektrisk fläkt för höga temperaturer. Den monteras på skorstenen och ser till att din eldsta eller braskamin får tillräckligt med luft för att brinna rent utan några problem.


Vi säljer kompletta rökgassystem. Systemen består av rökgasfläktar med tillhörande automatik som säkerställer ett effektivt drag i skorstenen, så att förbränningen fungerar optimalt. Vi kan lösa alla problem med skorstensdrag och vi levererar bl.


Rökgasfläkt braskamin

Spisar och braskaminer. Pannor för fastbränsle, olja eller gas. Exodraft - tidigare Exhausto) Ren komfort med braskamin eller öppen spis – med en rökgasfläkt blir det också lättare att tända.


Men om du har problem med att tända brasan, mer damm, rök i rummet och lukt av ”lägerbål” i kläderna behöver du en lösning på problemet. Braskaminer och öppna spisar är sköna att ha under vintern. Lätt att tända upp. Mindre störande rök. Effektiva frånluftsfläktar som monteras på skorstenen för alla typer av skorstenar.


Om du har problem med att tända elden kan det bero på att du antingen har fel sorts ved eller att det inte finns något skorstensdrag. Skillnaden mellan den höga skorstenstemperaturen och den kalla utomhustemperaturen skapar draget. För lättare tändning av braskaminen ! Oftast är det svårt att tända brasan då det blir otillräckligt drag. Den tillför även en renare och bättre förbränning i kaminen.


Hos oss handlar du alltid kamin till Rätt Pris. Du kan göra det själv utan fackhjälp. Det blir lättare att få igång en eld och du undviker lukten av sot och rök inomhus. Planerar att sätta in en braskamin med tillhörande skorsten (det finns ingen murstock i huset). I en av offerterna som jag fått in står det att ev.


Vid en följdfråga vad det i så fall skulle kosta så visade det sig att det går på 17. Den garanterar lättare tändning av elden och möjliggör bra förbränning i stängda vedeldade kaminer och eldstadsinsatser. Ideala förhållanden skapas, speciellt i början, när skorstensdraget kan vara begränsat. Några exempel på detta är tex tung luft utomhus, att man har för dåligt med tilluft in i sitt hus eller till braskaminen.


Att skorstenen är för kort. Dom flesta kaminer behöver mellan 3-meter skorsten för att fungera. Problemet avlöses enkelt med en rökgasfläkt från DraftBooster som filmen ovan samt nedan visar. En braskamin Kräver oftast ca 5-meter skorsten föra att fungera. Draftbooster kan lätt installeras på husets skorsten.


Rökanalen måste även vara godkänd CE märkt för ändamålet vilket betyder att ni får inte ansluta vilket rör som helst utan det skall vara godkänt. Installera en rökgasfläkt ! Du får den perfekta brasan och kan njuta av din öppna spis eller braskamin under hela säsongen utan problem. Rökgaserna ska ut genom skorstenen och inte in i rummet. Men ibland blir det ändå så att. Rökgasfläkten ska alltid vara på när du eldar i spisen eller braskaminen.


När rökgasfläkten går kyls motorn, och om den inte går finns det risk för att delar av motorn skadas av värmen i rökgaserna. Förbättra kapaciteten av din Contura kamin med vårt breda sortiment av tillbehör och utrustning. Dra nytta av den energieffektiva värmen med utrustning såsom kokplatta eller fläkt, eller välj ett värmemagasin som lagrar värmen i din braskamin under en längre tid. Vi har sålt och monterat värmeprodukter i över år, och kan i stort sett allt inom värme.


Rökgasfläkt braskamin

Vid förbränning av brännbara material bildas rökgaser som vanligtvis leds ut via en rökgaskanal normalt kallad skorsten. I en kamin eller i rökgaskanalen sitter vanligtvis ett spjäll, som kan stängas när kaminen inte används, så att varm luft förhindras att läcka ut genom rökgaskanal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.