onsdag 5 april 2017

Åskskydd villa

Åskskydd villa

Easy, fast and secure booking! Your booking instantly confirmed! Quick, Simple, Easy to Use. No reservation costs. Book online, Pay at Hotel. Sök igenom de bästa fastigheterna på Mitula.


Åskskydd villa

När åskan går sätts stora krafter i omlopp. Det är inte så ofta som blixten slår ner direkt i huset. Vanligare är att blixten slår ner. Installera åskskydd. Du kommer långt genom att installera ett överspänningsskyd även kallat inledningsskydd.


Det ser till så att det inte kommer in mer ström i ledningarna än det ska. Den här beskrivningen gäller bostadshus, vars höjd inte är högre än m och som är mindre än m långa eller breda. Sannolikheten att en villa skall träffas direkt av blixten är relativt liten.


Direkta blixtnedslag sker dock varje år i byggnader. Enbostadshus (Villor, Radhus) Dagens moderna privatbostäder, villor och radhus, innehåller betydligt mer känslig elektronik än gårdagens bostäder. För inte så länge sedan telefonerade man med en bakelittelefon. Idag är det inte ovanligt att man kommunicerar via Skype och mjukvaran i en dator. På Plus i SVT informerades om åskskydd med hjälp av Räddningsverket.


Skydden de rekommenderade var vårt Åskpaket 1. Ett mycket bra skydd mot åska till rimlig kostnad erhålls då man låter installera inledningsskydd för inkommande el- och teleledning. Utrustning finns i varierande prisklasser, varav den dyrare utrustningen är klart överkvalificerad för installation i privata fastigheter. Vi erbjuder därför, i samarbete med elinstallatörer i länet, våra kunder bosatta i villa utanför tätort att installera ett grundåskskydd till ett förmånligt pris. Testa dig själv: Quiz – kan du installera åskskydd.


Christer Bohlin är en av landets främsta experter på området. Han har tappat räkningen på alla objekt han har åsksäkrat under åren. Det rör sig om tusentals – från oljeplattformar och kärnkraftverk till arenor, kyrkor och vanliga villor.


Vi ställer fem frågor. Inledningsskydd eller skydd mot överspänningar via ledningsnätet. Markspänningsskydd som skyddar mot effekterna av nedslag utanför fastigheten. Elektroniska apparater som är anslutna till både el- och telenätet, som till exempel modem är extra utsatta.


Åskskydd villa

Du som bor i villa kan förhindra överspänning genom att installera en jordfelsbrytare, om det inte redan finns. Jämför priser på möbler, trädgårdsutrustning, belysning m. Den minskar risken för brand och kan också skydda dig och din familj från andra typer av elolyckor. En annan sak du kan göra är att se till att alla eluttag är jordade. Kunskap inom området överspänningsskydd är oerhört viktigt då det handlar om säkerhet.


Eftersom vi har många års erfarenhet, är marknadsledande och har utvecklat nya typer av skydd och är drivande inom standardisering mm har vi den kunskap som krävs inom överspännings- och åskskydd. För dig som äger en egen villa eller fritidshus. Då är du också innehavare av bostadens elanläggning och ansvarig för att den och alla anslutna elprodukter är säkra och används på ett säkert sätt. Villa eller skola, lagerbyggnad eller museum?


Det avgör hur mycket åskskydd som kan behövas och hur skyddet utformas. Hur man lämpligast gör beskrivs i Åskskyddshandboken, SEK Handbok 452. Schneiders återställande jordfelsbrytare borde räcka? I så fall börjar jag nog med åskskyddet för att se om det är tillräckligt eftersom jordfelsbrytaren kostar en rejäl slant.


Här på Gotland (Grötlingbo) har vi inte haft några problem alls. Krävs på landsbygf med luftledningar eller åskskydd på huset. Mellanskyddet sitter normal i husets central.


Det ska vara ett antal meter kabel däremellan som fungerar som en induktans som motar strömimpulsen, eller så monterar man en separat induktans mellan skydden. Svenska villaägare ser allt oftare över sitt åskskydd för att säkra datorer, tv-apparater och annan dyr elektronik. Men åskledare för att skydda själva huset är allt mer sällsynta. Rekommendationen är att lägga kontakterna flera decimeter från vägguttaget. Tillverkarna av de billiga skydden uppger ofta på förpackningarna att de skyddar mot åska.


När Ny Teknik talar med tillverkarna tycker de dock att det är säkrast att kombinera dem med större skydd på inkommande ledningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.