tisdag 18 april 2017

Batteri husbil bodel

Fri frakt och leverans nästa dag. Vid beställninng innan kl 17. AGM då man ej kan blanda ny , olika batterier med varandra.


C-tec laddare en sk smart laddare och koppla in en C-TEC D250s sedan har du klart för att även koppla in en solcellspanel och behöver inte köpa någon regular till den. Koppla ihop batterier ? När det gäller bodelen är det bästa ett AGM- batteri då de tål dessa användningsområden bättre och de har en annan teknisk uppbyggnad än det nya Carbon Boost 2.

Med AGM-tekniken används en kemiskt bunden elektrolyt vilket gör att cellplattorna får en jämnare elektrolytfördelning vilket är positivt för denna typ av användning. Husbilens batteri – vad behöver du? För att du ska få en lång livslängd på din husbils batteri så är det vikigt att du ser över det och håller spänningen uppe. Som nybliven husbilsägare har jag en fråga.


Bodelsbatteriet är på 44Ah. Klarar man sig med det eller ska jag byta redan nu. Vi har inte hunnit använda husbilen så mycket ännu och dom gånger vi gjort det har vi haft landström.


Jag förstår att det beror på hur mycket el man använder och hur mycket.

Jag funderar på att sätta i ett 115A batteri till i våran 7T -15. Tex Elbilsbatterier skyddas ordentligt mot urladdning för att maximera livslängden. Tror första generationen toyota Prius blockerade sista av kapaciteten. Därför håller många batterier längre än bilens livslängd. Istället berättar vi gärna för dig som kund i vilken ordning vi själva hade valt bland de olika sorters batterier som finns på marknaden.


Nedan finner du en korslista som representerar ett försök att reda ut skillnaderna och ge dig som kund en uppfattning om vad du behöver och vill ha. Vi har det du behöver och många modeller. Vet du att din elutrustning förbrukar ca 40A per dygn behöver du ett 80Ah batteri. Batterier till din husvagn eller husbil.


Alla batterier har en viss självurladdning och den påverkas av temperaturen i batteriet. Ett helt fulladdat blybatteri har en vilospänning på ca 1V. En vilospänning på ca 1V eller högre, räknas som ett bra laddat batteri. I vår webshop hittar du ett stort utbud av batterier och laddare.


Hos oss finner du även batteri till hörapparat, kamera, mobiltelefon, gps m. Upp till lägre pris hos oss! AGM- batteriet ger maximal säkerhet, eftersom det mellan batteriets blyplattor finns speciella glasullsmattor av mikrofiber, där all elektrolyt är bunden, vilket ger ett batteri utan flytande syra. Detta innebär att AGM- batteriet är underhållsfritt och helt läckagesäkert, vilket innebär extra säkerhet vid montering i ex.

Så fungerar batteriet. Ett batteri självurladdas faktiskt snabbare vid varmare temperatur. Kolla om batteriet har synliga korkar på ovansidan. Sådana används nämligen till att öppna upp batteriet för att komma åt vätskan i batteriet , vilket också betyder att du har ett öppet batteri. Jag ska snart vinterförvara husbilen (Kabe i7-19).


Den står då i en stor fabriksbyggnad i södra Halland tillsammans med många andra husbilar. Inte uppvärmt men rejält stenhus. Ska man ta ut batterierna , eller räcker det att stänga av huvudbrytaren till batteriet (vredet som sitter i garaget)?


Ladda husbilens batterier. En bil med husvagn har inte samma integrerade system och bodelens batteri laddas relativt dåligt. En husbil laddas alltså effektivare än ett husvagnsekipage när motorn är. Det finns ett 12-voltssystem i fordonen, ett system med batteri som driver det mesta i husvagnen eller husbilen – både fläktar, vattenpump och all belysning.


Monteras nära batteriet , mellan solpanelen och batteriet ( batterierna ). Reglerar solpanelens laddningseffekt till batteribanken så att inte de överladdas. Finns i olika storlekar beroende på hur många watt solpaneler man använder på husvagnen och beroende på hur man kopplar ihop flera paneler vilken volt man ska använda (man kan seriekoppla två paneler för att få 24V spänning osv). En liten instruktionsvideo om hur jag sätter upp min chromecast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.