måndag 17 april 2017

Behöver man adapter i schweiz

Bürobedarf, Verbrauchsmaterial und Bürotechnik in bester Qualität von Top Marken. Gestalten Sie mit der Büroausstattung von Schäfer Shop Ihren Arbeitsalltag noch einfacher. Vi levererer varor till hela Sverige Direkt hem till dörren.


SteyrTek -adaptrarna är gjorda av aluminium i hög kvalitet. Du behöver kanske en adapter.

För jordade kontakter behöver du det. Det betyder att uttagen har en spänning på 2V och frekvensen Hz. Det är ju precis vad du är van vid. Men du kommer att märka att uttagen har tre hål istället för två.


Det mittersta pinnen är för jorden. Vissa gamla uttag ser annorlunda ut jämfört med Sverige och då behöver du adapter. De har tre piggar och är skitirriterande.


Hade såna i gamla lägenheten och fick sitta o skarva kablar som ett mongo för att kunna använda mina S-märkta prylar.

Därefter behöver man ett uppehållstillstån detta gäller även om man. Anledningen till min åsikt är vägavgiften. Vi som bara ska passera under några timmar, får betala för ett helt år.


Schweiz är inte transitland. Fördelen med dessa är att det inte finns något som kan gå sönder på dem och att du bara behöver en adapter om du ska till ett land på din resa. Nackdelen att du kanske behöver ta med dig några olika adapters om du ska åka till olika ställen under samma resa. Det handlar med andra ord inte om några jättelika områden som måste genomkorsas om man har tänkt att förflytta sig runt i landet.


Den enklaste är den som bara passar i ett enda uttag. Man tar 38€ (cirka 4SEK), och biljetten gäller ett kalenderår. Res inte utan adapter ! Vi åkte en liten sträcka på knappt mil genom landet.


Med rätt reseadapter kan du använda dina elektriska apparater världen över. Välj den modell som fungerar i de länder du ska besöka. Ska ut och tågluffa om dagar och jag undrar vilka länder som har andra uttag än Sverige?


Vignetten finns för kortare eller längre perioder. Slovakien och Ungern har slopat klistermärket. Men avgiften kommer man förstås inte undan.

Har man en husbil blir det besvärligare. Nej, det behövs inga adaptrar. I de länder jag har varit i har man alltid kunnat köpa adapter på ort och ställe) Men som sagt så behöver man inte tänka på detta i Prag.


Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig. Ett tillägg dock: vill man ha ut max av sin vistelse på Chitzen itza så ska man ta sig dit på egen hand och ta en övernattning i närliggande Valladoli då har man möjlighet att vara på plats kl. Där blir detssutom j. Eller så köper man den på plats på flygplatsen.


Kioskerna där har adapters eftersom det är vanligt att folk glömmer. Såklart finns de även i andra affärer men då får man ju spendera mer tid på att leta. Det finns några hotell där du inte behöver adapter men de är inte många och du kan ju vilja ladda ute på stan också. Ja det är sällan platttänger.


Chansa inte utan köp då en billig på plats istället, kostar ju inte många kronor för en billig modell, hårfön, strykjärn mm finns oftast på hotellen så det behöver man knappast släpa med men just. Bra att veta innan avresa. Här har vi samlat information om Kroatien som inte riktigt passar på någon annan sida i vår reseguide men som kan vara bra att ha koll på när man planerar ett besök i landet. Någon som vet om man behöver adapter till el-uttagen där?


Spanien på välbehövlig semester snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.