onsdag 19 april 2017

Flexikoppel bra eller dåligt

Betala med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank. Flera olika färger. Det är bra för dig och bra för miljön. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. På hundkursen idag fick jag frågan om det bra eller dåligt att använda flexikoppel på hunden.


Nu vet jag att jag kommer att sticka ut hakan #128521; , det är en laddad fråga hos många.

Jag är generellt emot flexikoppel. Det fungerar bara på hundar som har lärt sig att inte dra i vanligt koppel, och har en måttlig energinivå. Motsatsen till vad man vill ha i ett vanligt koppel. I skogen eller på öppna ytor kan flexikoppel vara ett alternativ om hunden av någon anledning inte kan eller får springa helt lös. Men när hunden sen börjar dra i väg i vikten så går flexi lätt av.


Fjädrar bra om hundarna rycker eller jag snubblar. Det har snackats mycket om åsikter om flexikoppel på sistone (enligt mig). Hur kan det vara ett dåligt kunnande när man använder flexikoppel istället för.


Men det blev det inte, eller jo den var allt ganska bra , faktiskt.

Vacker­pingla Visa endast. Man har inte lika bra kontroll över hunden och de flesta hundar lär sig att dra i kopplet. Dessutom så kan både människor och hundar skada sig ordentligt med det kopplet, tänker då främst på benen. Nej, jag skulle aldrig kunna använda ett flexikoppel.


Skulle bara vilja veta vad ni tycker om flexikoppel. Som medlem kan du här läsa lite kort info om Birdie och gå vidare till medlemsprofilen. Men om man är på en lite mer naturlig plats, så låter ett flexikoppel hunden få mycket större utrymme att röra sig på, utan att den släpps fri. Var dock försiktig med hävstången och ha alltid 2-gånger så mycket pengar på kontot som säkerhetskravet kräver så att du inte blir utstoppad för snabbt. För en aktiv fritid – året om.


Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Vi har prylarna som förgyller din mest värdefulla tid. Finns det några nackdelar med flexikoppel? Vissa hundägare och hundtränare tycker inte om att använda flexikopplet och hävdar att det är både farligt för hunden och olämpligt när det gäller hundträning.


Var även noga med att välja rätt flexikoppel för din hun då det står vikt som en egenskap till varje flexikoppel. Med ett flexikoppel är kopplet aldrig ”slakt” och ligger på marken, så att hund och människa kan trassla in sig i det, med risk för allvarliga skador som följd. Fördelar med flexikoppel Att flexikoppel har flera fördelar över vanligt koppel bör vara uppenbart för de flesta. Lider du av astma eller allergi, så är ett bra inomhusklimat särskilt viktigt.


När man talar om luftförorening och dålig luft, tänker man ofta på vår utemiljö och på avgaser från bilar, fabriker, och skorstenar. Enligt Norges Astma- och Allergiförbun är det dock ofta i vårt eget hem den dåliga luften är värst.

Måla eternittak, bra eller dåligt. Rengör det gamla nogrannt. PVC-fönster - bra eller dåligt ? Nanomaterial i munskydd: bra eller dåligt ? Avanza Auto bra eller dåligt ? Bra : Enkelt – Du väljer mellan Auto 1-och tar den fond som passar dina behov bäst.


Sparandet blir roligt för att det är enkelt. Helt automatiskt – När du valt fond så kommer den automatiskt optimeras utifrån modern portföljteori. Billigt – Du betalar en låg avgift på. Om det är bra eller dåligt beror på vad pengarna skall användas till. Om företaget gör förluster och gör en nyemission endast för att kunna betala löpande kostnader så är det vanligtvis negativt för aktieägarna men det kan vara positivt om man tror att företaget kommer reda upp situationen längre fram och vända förlusterna till vinster.


Ni som läst inlägget Mekonomen! Jag letade runt efter driv-knutar till min Mazda, och hittade jättebilliga kompletta driv-knutar till min bil. Mekonomen ville råna mig på, förutom att dom ville ta ut dubbel moms.


Dricka mjölk: Är det bra eller dåligt ? I Sverige har man alltid fått höra att det är så bra och nyttigt med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.