torsdag 6 april 2017

Termistor användning

Various product options. Find China Manufacturers Of Thermistor. En termistor är en elektronikkomponent, en resistor vars resistans är beroende av temperaturen. Den är framställd av ett halvledarmaterial, till exempel en enkristall av kisel så att dess resistivitet och temperaturkänslighet bestäms av halvledarens art, halten av föroreningar och temperaturen. Motståndet hos en termistor för negativ temperaturkoefficient, som är den vanligaste typen av termistor , går ner när temperaturen stiger.


NTC och PTC- termistorer. Tillverkare bildar termistorer i olika former för användning i olika typer av kretsar. Det finns två olika typer av termistorer , antingen med PTC- eller NTC-motstånd. Industritorget använder cookies för att föra statistik samt hantera användning av siten.


Anmärkning: Du köper rätt NTC-motstånd. För mätuppgifter och för temperaturkompensation är termistor med platt och linjär kurva. När det gäller begränsning av inkopplingsström och fördröjningskopplingar är typer med så stel kurva som möjligt och en tillräckligt hög strömbelastning det rätta valet.


Termistor användning

Linjärisering av termistor. Använd de data Du erhållit för termistorn för att beräkna vilken parallellresistans som behövs för att få maximal linjärisering av resistanskurvan kring T=Tx=50°C. Detta möjliggör direktstyrning och utvärdering av olika driftförhållanden. PTC-temperaturgivarna är integrerade i motorlindningarna för att mäta uppvärmningen av motorn direkt.


Beställ idag, leverans imorgon! Genom att ange din e-postadress godkänner du användning av e-postadressen enbart i syfte att skicka dig ett e. I det här kapitlet av Hur Funkar Det? Läs hela Hur Funkar Det? En resistor, även kallad motstån är en passiv elektronisk komponent som utgör ett hinder för elektronernas rörelse i ett elektriskt fält.


Dess resistans är ett mått på storleken av detta hinder och beräknas som kvoten mellan spänning och ström enligt Ohms lag. High accuracy and sensitivity. Wide operating range.


Standard and custom capabilities. Och sök i iStocks bildbank efter fler royaltyfria bilder med bland annat Bildteknik-foton för snabb och enkel hämtning. Mikroprocessorstyrd testare med ATEX-certifkat. Elektronisk termistortestare för överfyllnadsskydd. Precise-log PL-HW är en 8-kanals datalogger för temperaturmätning med termistor.


Trådlös kommunikation via wifi. Kan även användas som fristående batteridriven datalogger. Internt minne för miljoner mätvärden. Se vårt breda utbud. Användning av urinuppsamlingspåse för slutet system minskar eller fördröjer uppkomsten av bakteriuri hos patienter med KAD.


I ett slutet system töms urinuppsamlingspåsen via bottenventilen på påsen (i toalett eller i urinflaska). Användningar av termistorer De termistor är en termiskt motstånd vars motstånd beror på det yttre temperatur. De mått och den kontrollera av temperatur är stora tillämpningar av termistorn. Eftersom termistorn endast kan uppnå sin högre temperatur då den befinner sig i luft eller gas kan förstärkaren, vilken är ansluten till termistorn , avgöra om termistorn befinner sig i luft, gas eller vätska. Givaren är designad för användning i Ex-Zon.


Termistor användning

För temperaturmätning. Termistor med ledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.