måndag 19 juni 2017

Bidrag fiber landsbygd

Bidrag fiber landsbygd

Plan Sverige arbetar för barns rättigheter. Ge en gåva som gör skillnad. Besök Plans gåvoshop här. Ta ställning för henne!


Du kan få projektstöd för att bygga bredbandsnät på landsbygden. Det kan vara en grupp personer som bor på landsbygden som bildar en förening som sedan söker stödet och bygger bredbandsnätet. Det kan också vara kommunen, ett kommunalt bolag eller ett privat företag. Du söker både stöd och utbetalning i vår e-tjänst. Nedan följer väsentlig fakta angående fiberutbyggnaden och bidrag.


IP-Only har fått miljoner kronor utbetalt i bidrag för att bygga fiber i särskilda områden på Sveriges landsbygd där det har saknats intresse för privata och kommunala fiberbyggare att bygga fiber på ren kommersiellt grund. Det finns olika instanser där man kan söka bidrag eller projektmedel. Projektet omfattar 5bostäder. Planerade schakt uppgår 1km!


Förstår att fibern är efterlängtad eftersom vi får många frågor om tidsplan och annat. Informera om möjligheter till bidrag. Idag finns det fiberföreningar som täcker så gott som hela Ales landsbygd. Bor eller verkar du i någon av föreningarnas områden och vill ha fiber, kontakta respektive fiberförening. Stöd för landsbygdsutveckling.


Vi kan dela in vårt område just nu i lite olika etapper och lägen. Pga att bidraget uteblev i denna omgång så har vi. Det är fantastiskt roligt att vi får den här möjligheten.


Det bidrag vi beviljats täcker procent av kostnaden. Bidrag fiber landsbygd. Karlskoga energi och miljö har fått ett bidrag på miljoner kronor, vilket täcker procent av kostnaden för. Invånare i Granbergsdal, Utterbäck och Högåsen kan komma att få fiber. Maximalt kan föreningen få bidrag motsvarande av de kostnader som är bidragsberättigade.


Föreningen fick idag besked om att Länsstyrelsen beviljat den ansökan om stöd till byggnationen av fibernätet på landsbygden vilket är väldigt glädjande. Stödet är en del i Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Nybro Energi gräver fiber i hela Nybro kommun. Vi tycker detta är en viktig infrastruktur för att få hela landsbygden och kommunen att leva!


Fibernät - Landsbygd. Nedan kan ni läsa om vad som händer inom varje område. Här hittar du också en karta över respektive område. Fler får fiber på landsbygden. Men läget landsbygd kaotiskt.


Läs mer mer om hur bidraget fungera, och hur mycket bidraget kan ge. Detta är ett bidrag för att lägga tomma rör som man sedan kan dra fiber i. Karlstads El- och Stadsnät har beviljats bidrag från Länsstyrelsen för sin storsatsning på fiber till landsbygden inom Karlstads kommun. Modern elektronisk kommunikation är idag lika viktigt som vägar, vatten och el. Bredband på landsbygden.


Du beställer både fiberanslutning och fibertjänster på landsbygd. Observera att Telias kundtjänst inte kan ta emot beställningar av fiberanslutning eller erbjudandet om fiber och fibertjänster i ett. En ren fiberlösning är generellt sett för dyr för att vara möjlig att ens med bidrag kunna leverera till stora delar av landsbygden. Den radiobaserade lösningen gör detta möjligt med hjälp av bidraget under förutsättning att tillräckligt många ansluter, men kostnaden per hushåll beräknas då hamna i samma härad som för en ren fiberlösning i tätorten. Vi berättar gärna mer!


Vi på Zitius vill påstå att vi är den kommunikationsoperatör i Sverige som är mest lämpad att jobba med just landsbygd. Landsbygdslotten är en lott för landsbygden , allt ekonomiskt överskott går till Bygdegårdarnas Riksförbund med fokus på kultur, ungdom och utbildning. Vinn upp till en miljon kronor eller fina bilar i stora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.