torsdag 8 juni 2017

Byta kol i generator v70

This shows you how to repair, install, fix, change or replace a broken or bad alternator. Går det byta kolen i generator eller måste hela. I den här videoguiden visar vi hur du byter generator och multirem på Volvo S80. Den generator som sitter nu på bilen tjuter och låter illa.


Att byta en bilgenerator bör utföras av en verkstad. En generator kan sitta trångt till i motorutrymmet och man måste mäta spänningen från den nya generatorn för att försäkra sig att den laddar rätt.

Laddar generatorn fel så kan man skada bilens känsliga elsystem. Vi hjälper dig gärna med bytet av generatorn. Betala smidigt med. Frihjulskoppling till generator.


Lägg till i shoppinglistan. FRIHJULSKOPPLING REMSKIVA. Anledning är att den som sitter i nu tjuter och för oväsen.


Den här guiden ska kunna användas även om du är ägare till en Volvo S6 V, XCeller XC90.

Det var då endast regulator med kol. Kika inuti generatorn hur släpringarna ser ut, om de inte ser repiga ut så kan det hjälpa att byta kol. Personligen ser jag dock ingan anledning att enbart byta kol på en generator som har en sån där regulator, jag anser att det är lika bra att byta hela regulatorn eftersom även den slits med åren. Har tidigare lagt upp ett filmklipp på missljud på min Voch som de verkar så är de frihjulet till generatorn. Skulle rekommendera att du plockar ur generatorn , allra enklast.


Byta generator vkostnad Byte av generator V70N T- Sveriges Volvoforu. Måste byta spännare = nej. Men visst, med generatorn borta är det ju mer utrymme för att komma åt spännaren.


Men den går bra att byta ändå. Lossa generatorn är inte så svårt, men lite omständligt. Ta loss multiremmen.


Brukar väl inte gå att byta bara kolen på generatorn utan man får byta hela laddregulatorn inkl. Mjo, beror på hur många lappar det hamnar på. När man kör så kan det hända att batteriet laddas ur såpass mycket att all ström i bilen försvinner, lyktor. Byt ut remm samt kol i generatorn så är det som nytt. Har en volvo s-med el problem den drar ut batteriet.


Bilen laddar inte ordentligt så du får aldrig full laddning i batteriet. Om generatorn laddar mer än volt så ska du byta laddningsregulatorn.

Hur byter man kol i en 100A generator ? På dom mindre så sitter ju kolen och relät på baksidan av generatorn , men var sitter dom på 100A generatorn ? Nån som vet får gärna beskriva lite hur man kommer åt kolen typ vad som man måste skruva isär tex lossa generator , lossa remhjulet mm mm. Det är ju betydligt enklare än att byta generator. Pris per förp 1SEK. Remhjulet på generatorn har frihjulsfunktion, fungerar det? VOLVO SI, SI, VII, XCCROSS COUNTRY I. Köp Generator Volvo V- billigare på mister-auto.


Jag har bytt spännhjul och rem, men det hörs fortfarande. Mekanikern på Bilia säger att förmodligen är det frihjulet till generatorn som är dåligt. Nu visar det sig att det inte verkar gå att byta endast frihjulet på generatorn i min bifuel.


När min generator på 626:an pajjade fanns det nya kol att införskaffa på Mekonomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.