fredag 16 juni 2017

Elcentralen

Ja, jag vill logga in Nej, jag vill testa Elevcentralen. Are you already using Elevcentralen? Yes, I want to No, I want to test Elevcentralen.


Vid elcentralen ska det finnas en aktuell gruppförteckning, en lista, som beskriver vilka säkringar som är anslutna till vilka armaturer, vägguttag och apparater. Den är till för att underlätta vid felsökning och elarbeten.

Om du saknar en gruppförteckning, kontakta ett elinstallationsföretag som kan ta fram en sådan. Utöver de restriktioner som redan finns, såsom att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid minsta symptom, har vi också tagit till ytterligare åtgärder för att hjälpa dig som kund att handla hos oss. Elektriker med erfarenhet. Elcentralen eller normcentralen kallades tidigare för proppskåp, efter de keramiksäkringar som man tidigare använde. Dessa säkringar kallades då för proppar och därför kallades skåpet för proppskåp.


Idag säger man istället automatsäkring eller drängbrytare om säkringar. Hitta rätt elcentral hos Elbutik.

Fri frakt vid beställning över 2. Vi har ett brett sortiment av moderna elcentraler från ledande tillverkare. El-Centralen i Fagersta , Fagersta. Din lokala elbutik med småapparater, belysning och elmaterial.


Vi har produkter för det dagliga behovet som batterier,. HAPPINESS IS A WARM CUP Vi löser det! Nyinstallation eller felsökning av gamla installationer spelar oss ingen roll. Vi trivs bra oavsett och är säkra på att du kan slappna av när vi löser dina problem.


Elcentralen till höger har ju sex säkringar precis som elcentralen ovan till höger. Men denna ligger ned! I en modern normcentral med dvärgbrytare så tillhör vanligen var tredje dvärgbrytare samma fas, vanligen, det kan se upp ungefär precis hur som helst.


Rör används för att sammanbinda elcentralen med infällda dosor i dold förläggning. VP-rör finns i olika diametrar där 1 och mm är de mest använda. VP-röret kan böjas med hjälp av böjfjäder. Att böja VP-rör är inte helt enkelt och kräver en del träning.


Om det anses för svårt finns det färdiga böjar att köpa.

Någon som har tips på vad man kan täta med bakom elcentralen så inte mössen kommer in. Det är en äldre central med ganska stort hål ca 70dia där det kommer in massa slangar. Något att kleta i utan att behöva ta ner centralen är vad jag söker. En säkring är en skyddskomponent. Dess funktion är att bryta strömmen när den når över en viss nivå.


Genom att bryta strömmen i tid kan följdskador och brand undvikas. Säkringar (även kallade proppar) finns i elcentralen. Det finns olika säkrings­storlekar beroende på var de ska användas.


Det bästa sättetatt skydda sig mot elolyckor och elbränder är att se till att man har en korrekt utförd och väl underhållen elanläggning och anslutna apparater. I Sverige har vi lyckats bra med detta. De säkringar som du har i­ ­ elcentralen är vanligtvis på 10A eller 16A. Strömmen som leds i ledningarna har en viss spänning, V (Volt).


Normalt är spänningen in i ditt hushåll 230V. Om du vet hur mycket effekt W (Watt) en hushållsmaskin eller dylikt drar, kan du räkna ut hur mycket du kan belasta en säkring i elcentralen. Sedan dess har arbetsstyrkan fördubblats och idag, med Niklas Prézent som delägare, har Elcentralen muskler nog att ta sig an stora uppdrag, något som inte minst våra referenskunder kan. Kontaktuppgifter till Elcentralen , telefonnummer, adress och kontaktuppgifter.


Din sökning på elcentralen gav personer och du har nått slutet av listan. Om du tar ut fel säkring (propp) i elcentralen inför ett arbete, kan en olycka ske. Dessutom kan det ta lång tid att få igång anläggningen om du inte hittar den trasiga säkringen. Vid alla elcentraler ska det därför finnas en aktuell gruppförteckning som visar vad som är anslutet till säkringarna.


Detsamma gäller installation eller ändring av elcentralen. Ny elcentral – men inte nya kablar. Det finns inget krav på att kablar eller annat måste bytas i och med att ny elcentral installeras. Däremot finns en fördel att undersöka dessa så att de har god kvalité.


Finns behov av byte kan detta ske i samband med att elcentralen byts ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.