fredag 30 juni 2017

Norwesco spisuttag

Förkopplad till kopplingsdosa med kopplingsklämmor. FLATSTIFTSUTTAG 25A JORD. StoveGuard SE-serien StoveGuard SV-serien StoveGuard WL-serien. Uttag med inbyggt skydd.


Protector-serien NRCD-serien.

Vid kontroll är uttaget fullkopplat med kablar, dock bara 3st 10A-säkringar i proppskåpet. Osäker mm^på kablarna. Hej, Till min förra spis hade jag 5mmenfas, 20A draget.


Min nya induktionshäll rekommenderar anting enfas 25A eller 2-fas 16A. Eftersom jag inte bara kan byta 20A säkringen till en 25A (vet ej vad huvudcentralen i byggnaden är avsäkrad för). Norwesco-kontakt - får vem som helst byta till en.


Skyddstimer 230V 2-pol.

Ofta är den där norwesco -kontakten kopplad till två olika fas-ingångar, och i så fall går det att koppla om till ett perilex-uttag också. I Sverige är perilex standar varför det ens säljs spisar med norwesco är oförståeligt. Kort sagt skulle jag rekommendera dig att köpa en spis med perilex istället men om beställningen inte går att ångra får du först kontrollera om spisen klarar trefasmatning och sedan om det går att byta kabel. Perilex är produktnamnet för en typ av fempoligt kontaktdon som är vanligt förekommande vid trefas-anslutningar till spisar och spishällar. Perilexkontakten finns i A- och A-utförande.


Ugnar levereras både med och utan stickpropp (schuko). Det finns rapporter om enfasuttag som brunnit pga hög be­lastning från en ugn, så det säkraste är att använda antingen det tvåpoliga spisuttaget ovan eller installera ugnen fast i en kopplingsdosa. Jag fick till svar att de omedelbart skulle kolla närmare på saken, men jag har fortfarande inte hört ifrån dem.


A och sätta norwesco uttag, en för häll och en för ugn. Rotuttag för spis med enkel installation av 1-fas spisar i äldre fastigheter. Sockeldosa med Perilex spisuttag 16A , godkänd upp till 440V i Eljo Trend-design. Att köpa en ny spis innebär inte bara val av färg, material och effekt. Du bör dessutom tänka på att spisen ska passa ihop med elinstallationen i ditt hem.


Vi pratar spisuttag , inte CEE-uttag. Det som kan kopplas i uttaget så det blir fel är en spis med 230V elementspänning eller någon form av elektronik för knapparna, får 400V. Om ingen nolla finns).

Följaktligen går antingen spisens säkring sönder eller elektroniken. Knappast livsfara för person eller brand. Som alla övriga uttag utomhus måste StartUp matas via en extern jordfelsbrytare. Frågade på el-giganten om man kunde få en induktionsspis med Perilex-kontakt och där blev svaret nej. Stickkontakt eller stickpropp, till vardags kallat kontakt eller stöpsel, syftar på han-delen av ett kontaktdon för hushållsbruk.


Här hittar du bland annat grenuttag med en Perilex kontakt och tre enfas spisuttag på vardera A. Bifogar bild på spisens undersida med uttag, schematisk bild och. Du får installera de uttag som är tillåtna enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om stickproppar och uttag. Eluttag spis SPARA pengar genom att jämföra priser på modeller Läs omdömen och experttester Betala inte för mycket – Gör ett bättre köp idag! En lång, knappast sedelärande men möjligtvis upplysande berättelse om hur jag köpte spis.


Stickpropp 1-fas 25A 230V, passar spisuttag 1-fas 25A. Perilexuttag infällt A , E-vit, Halogenfri Används för spisar,spishällar etc. Det är viktigt att använda rätt dosa med tillräckligt djup till detta infällda perilexuttag, det blir trångt med tex st FKannars. Bra dosor till detta ser du nedan.


Nya spisar, behövs nolla på 400V-varianterna? Jag ska byta min spis med norwesco-kontakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.