onsdag 5 juli 2017

Avdrag fiber enskild firma

Att göra avdrag i sin enskilda firma innebär att du drar av kostnader som du har för att tjäna pengar. Detta görs naturligt när man köper materiel eller varor men det finns även en hel del fler avdrag som du kan göra. Om du redan har en privat mobiltelefon och börjar använda den i din enskilda firma så kan du göra avdrag med den del av kostnaden som rör din firma.


Om du skaffar ett helt nytt abonnemang och en ny mobil som du bokför i firman så kan du dra av kostnaden. Privat användning kan uttagsbeskattas. Då kan du göra avdrag för internet och bredband.

För att få göra avdrag kräver Skatteverket följande. Ditt arbete och dina arbetsuppgifter kräver att du har en internetuppkoppling för att du ska kunna utföra din arbetsuppgifter. Din arbetsgivare eller uppdragsgivare tillhandahåller inte någon möjlighet för dig att koppla upp dig mot internet. Utgifter för kabeldragning och installation av bredban fiber och telefoni i en privatbostad räknas enligt Skatteverket som privata levnadskostnader.


Utgifterna är därmed inte avdragsgilla oavsett om de är nödvändiga för näringsverksamheten eller inte. Från enskild näringsidkare till annan enskild näringsidkare. Arbetar du färre än 8timmar får du inte dra av något alls.


Många av utgifterna som krävs för du ska kunna bedriva din verksamhet får du dra av som kostnader. En del utgifter ska du dra av direkt med hela beloppet, men i vissa fall måste avdraget fördelas över flera år.

Friskvård i enskild firma – så gör du. Att dra av friskvård i enskild firma rakt av är förbjudet. Några exempel på såna aktiviteter är styrketräning, yoga och simning.


Om du använder hemmasurf i din enskilda firma ska du beräkna de extrakostnader som uppkommer för detta. Du får göra avdraget baserat på den uträkningen. Installationskostnader av fiber i hemmet får du inte dra av eftersom det anses vara en privat levnadskostnad. Avdrag för fiber och internet.


Hur fungerar avdrag för mobilabonnemang i enskild firma ? Du kan göra avdrag för mobilabonnemang som är bokförda i en enskild firma om abonnemanget är nödvändigt för firmans verksamhet. Använder du abonnemanget även privat kan du behöva betala uttagsskatt om den privata användningen går att skilja från när den används i arbetet. Om du har en enskild näringsverksamhet (enskild firma) eller handelsbolag gör du ett avdrag med 1kronor per körd mil i verksamheten. Du får aldrig ta ut skattefri ersättning från dessa företagsformer, men genom att du gör avdraget i näringsverksamheten minskar både din skatt och dina egen­avgifter.


Vilka avdrag kan du göra som enskild firma ? I Sverige har vi en liten paradoxal situation för mindre företagare och enskilda firmor. Du som är egen företagare med enskild firma har rätt att göra avdrag för pensionssparande. Men för de flesta kan det faktiskt vara bättre att spara med skattade pengar.


Du som driver en enskild firma och därmed inte har någon tjänstepension, bygger ändå på till den allmänna pensionen genom de skatter och avgifter du betalar in, så helt utan pension kommer du inte att bli även. Med avdrag i enskild firma menar man vanligtvis avdragsgilla kostnader, utgifter du kan bokföra som kostnader i den enskilda firman.

Anledningen till att företagare är intresserade av att hitta godkända avdrag är att högre kostnader betyder lägre redovisat resultat. Man vill ha så lågt resultat som möjligt eftersom det ligger till grund för skatten i den enskilda firman. Genom att du gör avdraget i näringsverksamheten minskar både din skatt och dina egenavgifter. Om du använder din privata telefon i jobbet kan du göra avdrag för den del av abonnemangskostnaden som används i firman. Huvudregeln är att du får göra avdrag för de varor och tjänster som behövs för att dra in pengar till den enskilda firman.


Här är en checklista med säkra avdrag! Har du en enskild firma och jobbar hemifrån? Pensionssparande: du kan dra av för ditt personliga pensionssparande som enskild firma. Utbildning: Detta gäller fortbildningar och inte grundutbildning.


Du kan dra av kostnader som du haft åter innan- och under året du startat din firma. För dig som driver enskild näringsverksamhet ingår preliminärt beräknad inkomstskatt och egenavgifter i F-skatten som du betalar in varje månad på Skattekontot. På den här sidan kan du ta del av en film och lära dig mer. Men det finns begränsningar: Du måste jobba minst 8timmar om året hemma för att få göra avdraget. Det måste också vara motiverat att jobba hemifrån, vilket kan vara svårare om ditt företag har ett kontor på annan plats.


Enskild firma : Gymkort och annan friskvård för dina anställda är en avdragsgill kostna men däremot inte för dig som företagare. Enskild näringsidkare kan få avdrag för styrketräning. Reglerna om skattefri motion och friskvård gäller inte för den som har en enskild firma. Däremot kan näringsidkare få avdrag för motionsaktiviteter som syftar till att rehabilitera eller vara förebyggande.


Exempel på sådana aktiviteter är simning, stavgång och styrketräning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.