fredag 21 juli 2017

Bästa ekolodet för vertikalfiske

Allt från leksaker till barnen till verktyg som får din trädgård att blomstra. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Garmin STRIKER Plus 7sv ekolod.


Detta ekolod är utrustad med CHIRP-teknologi som tydligt visar såväl fiskar som bottenstrukturer.

Björns fem bästa tips för ett framgångsrikt fiske med ekolod. Köp ett färgekolod. Du hittar hårda bottnar (ger ett gult eko på en klassisk vit färgpalett) och kan lättare identifiera stor fisk. Du behöver inte köpa något värstinglod med oräkneliga inställningar.


Det traditionella ekolodet är bekant för många. Det är fortfarande den mest använda ekolodstypen och ett säkert val både för fiske och för båtliv. Ekokäglan som avges av givaren är rund och dess bredd på botten beror på ekofrekvensen och vattendjupet. Tänkte skriva några rader om mina försök att fiska med hjälp av ekolod.


Detta kallas oftast vertikalfiske och i mitt fall då efter gös.

Tittar man på finns det massor med klipp om detta men jag i skrivande stund inga klipp på några hugg och liknande tyvärr. Pelagiskt vertikalfiske. På våren efter islossningen hittar man ofta gösen över sjöns djupaste partier.


Här väntar gösen in lekperioden men är ändå villig att hugga på en rätt presenterad jigg. Bästa metoden är att med hjälp av ett bra ekolod leta efter stora fiskmarkeringar I frivattnet. Vi har all form av elektronik som behövs till ditt fiske.


Ekolod och plotters samt alla tillbehör. Du beställer fraktfritt vid order över 2kr. Vad som är det bästa ekolodet för ditt isfiske varierar mycket beroende på hur du tänker använda det, samt vad du själv föredrar för funktioner. Spön, jiggar och ekolod till bra priset. Det jag har gjort här är en sammanställning över vad som anses vara några av de bästa ekoloden för isfiske på marknaden just nu.


Lowrance är ganska lätt att komma igång me men de mest positiva med detta ekolod är menysystemet med logiska ”knappar”. Vi gör allt i vår makt för att göra våra kunder så nöjda som. Läste runt mycket innan jag bestämde mig för ekolod. Jag har knappt någon erfarenhet från ekolod alls tidigare, varför det var ännu svårare. Vilket ekolod som är bäst i dag vet jag inte men ska man fiska så bör man kolla något fiskeforum typ fiskesnack.


Själv skulle jag ställa tre krav: Kombinerad med plotter, nätverksanslutnig för att kunna koppla ihop med iPad och touchscreen. De två främsta anledningarna till varför man håller på med vertikalfiske är förmodligen för det inte är så dyrt och det är inte heller svårt.

Vertikalfiske är en bra typ av fiske om man har tänkt fiska gös men det har även blivit mer och mer så att man fiskar efter röding i de sjöar i Sverige som är stora och djupa. Ljusstarkt ekolod för vertikalfiske. Den höga upplösningen ger en fantastisk presentation av botten och fiskekon. D- ekolodet inkluderar inte det framåtseende ekolodet som man lanserade för Simrad för ett år sedan. Det är mer tänkt för navigation än fiske medan 3D-tekniken satsar mest på fiskare.


Jag tycker att 3D-bilden är lätt att tolka. Bäst fungerar det med en delad bild där du även visar sidoseende och en traditionell ekolodsbild. Jag behöver hjälp av alla er teknik kunniga ekolods användare där ute. Har för tillfället en båt.


Mycket intressant film - Håkan Fransson är en av våra skickligaste predatorexperter och har alltid varit en föregångare i anammandet av nya metoder och ny teknik. Här får du en riktigt bra lektion i användandet av ekolod och Side Imaging i jakt på pelagiska fiskar. För att lyckas med sitt vertikalgösfiske behöver man ett ekolo helst en. Det klart enklaste ekolodet att starta upp och. Gös har planterats ut på många ställen för att skapa bättre fiske, och det finns några gösodlingar i Sverige.


Det officiella svenska rekordet för gös är 15kg, cm. Humminbird PiranhaMAX 197cx PT är ett portabelt ekolod med en 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.