torsdag 10 augusti 2017

Starthjälp bil hur gör man

Med lager och kundtjänst i sverige, inga krångliga returer eller policys, bara enkelt! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Stäng av bilen som ska ge starthjälp.


Det här är rätt ordning att ansluta startkablarna.

Bilen med dött batteri står längst bort. Först pluspol på hjälpande bil. Pluspol på döda batteriet. Jordpol på hjälpande bil.


Sista krokodilklämman ska sitta på en omålad metallyta, helst inte på jordpolen då det kan bildas gnistor. En mycket bra försäkring är en starthjälp, även kallad startbooster. Principen är enkel och går ut på att bilens svaga batteri får hjälp på traven av boosterns inbyggda dito, det handlar alltså inte om att ersätta ett batteri med ett annat.

Se över dina behov. Att hitta en lämplig starthjälp handlar framför allt om att välja storlek. Hur du startar med startkablar. Steg – Fäst pluskabeln (röd) till pluspolen på batteriet som ska laddas. Steg – Anslut den andra änden av pluskabeln till pluspolen på bilen som ska ge kraft.


Steg – Anslut den ena änden av minuskabeln (svart) till minuspolen på bilen med ett fungerande bilbatteri. För att starta en bil med hjälp av startkablar, gör så här: 1. En starthjälp är en given klassiker. Särskilt om man behöver göra många kallstarter och köra kortare sträckor.


För man kan aldrig i förväg veta när man själv eller någon annan behöver hjälp att få igång bilen. Moderna starthjälpare är ofta pålitliga och multifunktionella. Att starta bilen med startkablar eller starthjälp är enkelt.


Du kan även ta loss batteriet och ladda det själv med en batteriladdare. I värsta fall kan du behöva bogsera bilen men i första hand bör du alltid använda startkablar för att få igång den. Försök starta bilen som tar emot starthjälp.

När du kopplar bort kablarna är det viktigt att du gör det i omvänd ordning. Starta bilen som ska ge ström. Tänk på att gamla bilar exempelvis kan ha sexvoltssystem.


Försök sedan att starta bilen med det tomma batteriet. Om bilen inte startar efter några försök kan det vara ett allvarligare problem än ett tomt batteri. Om din bil startar, låt båda bilarna köra i cirka fem minuter. Anslut sedan den svarta kabeln till ena bilens minuspol.


Anslut nu den andra kabeln till exempelvis ett bärjärn till stötfångaren eller liknade på den andra bilen. Avlägsna bucklor på din bil – hur du blir en gör -det-själv-buckeldoktor! Koppla ihop pluspolerna med den röda kabeln.


Lacka bromsok: viktig detalj och en riktig blickfångare! Hur man byter ut servoolja – mjuk körning med färsk styrolja! Säkerhetskontroll för bil Invändig och utvändig säkerhetskontroll.


Innan din uppkörning börjar ska du genomföra en säkerhetskontroll. På denna sida går vi igenom hur man genomför en säkerhetskontroll på ett korrekt och snabbt sätt. Du ska utföra såväl en yttre (utvänding) och en inre (invändig) säkerhetskontroll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.