USA: A, B: 1V: Hz: 1V är standardspänning. Elbolagen försöker vanligtvis hålla sig mellan 1och 1V. Byggnader med två olika faser har både 1och 2V. Typ B-uttag krävs nu i nybyggen.
I USA är brandrisken ett större problem än i EU. De har nätspänningen 1volt, jämfört med våra 2volt. Värmeutvecklingen varierar som strömmen i kvadrat. Det viktigaste att tänka på då du vill använda dina elektriska prylar i USA är skillnaden på nätspänning. I andra länder, till exempel USA är nätspänningen 1V, Hz.
Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i USA. Var noga med att nätspänningen är rätt, många sladdar har samma anslutning i TV-spelets nätdel men en annan stickpropp. Exempelvis i en Japansk Sega Saturn passar en vanlig svensk ojordad apparatsladd.
Sätter man den i ett svenskt uttag på 230v medans de har 110v i Japan så kan man lista ut vad som händer med nätdelen i Saturnen. De flesta nya el-prylar som telefoner, kameror och datorer kan drivas med 110V. Inte heller frekvensen, i ställer för Hz, brukar ha någon betydelse, Då är det bara en adapter som ändrar våra runda pinnar till de platta stiften som används i USA som behövs. De flesta hus i USA är (eller var) byggda i trä (även större industrifastigheter), när elektriciteten kom så ville brandförsvaret att elleverantörerna skulle vara ansvariga för alla elbränder.
Det är därför de har helt perversa regler kring brandskydd när det gäller elektricitet. I exempelvis USA och Kina används däremot Hz. De flesta apparater fungerar oavsett frekvens (eller Hz), men det finns dock apparater som inte gör det. Reseadapter från Europa till USA som ger möjligheten att använda enheter från Europa (Schuko) i USA.
Kontakt Schuko till USA. Skall till usa under våren och såg att videokameror var kraftigt billigare där. Modellerna heter dock inte exakt samma som de europeiska.
Minns att förut hade dom NTSC och vi hade PAL systemet, så man fick ha en konverter för att se med amerikansk VHS i. Låter dig använda svenska, jordade stickkontakter när du besöker Nintendos hemland Japan eller gräver guld i USA. Observera att denna adapter inte omvandlar spänning och frekvenser utan endast ska användas för fysisk kompatibilitet. Sverige har 2V medan USA har 1V.
Lite förenklat: Hela världen har kört 50Hz nätspänning och kunde köra halvbilder per sekund (interlaced) syncat mot elnätet. I USA, Canada och Japan körde man 60Hz nätspänning och körde därför 60Hz TV-sändning. Jag har köpt en laddare från USA till min videokamera. Den är utrustad med DC in och USA hanar.
Hur kan jag ansluta den till vårt elnät? Helst utan transformator. Vilket av följande alternativ är bäst?
Anslutningskabel används för tillverkning av tillförlitliga elektriska anslutningar mellan lågspänningsnät och elektriska och elektroniska apparater. En klassisk teslaspole består av en transformator som transformerar upp nätspänning till ett visst antal kilovolt, ett gnistgap och en kondensator på primärsidan. När kondensatorn laddas ur genom att en gnista hoppar över gnistgapet går strömmen genom primärspolen och induceras i sekundärspolen. Glödlampor går oftare sönder vid 2volt än 220.
Sänker man spänningen till 2så har man i princip en evighetslampa. Jag går i tankar om att köpa en videokamera och funderar på att köpa den från USA (amazon) För det första? Hur mycket tull får jag betala? Sen vet jag att jag får betala momsen på.
De där amerikamaskinerna är ju gjorda för 1volt nätspänning så det blir en massa extra krångel och kostnader om man skall köra dem på vårt 2volt. På 50-talet fanns det att köpa små transformatorer för ändamålet men jag vet inte om de finns att köpa numera och vad de kostar. EU-certifierade, AGA-, FM-, UL-, CSA- ( USA , Kanada) och GOST R-godkända.
Micropower Group fusionerar dotterbolag till Micropower Sweden AB. Vi har batteriladdare för alla typer av batterier För att hitta din batteriladdare behöver vi mer information.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.