tisdag 13 mars 2018

Koppla om första jacket

Koppla in den i alla telefonjack, en efter en. Om det inte hörs någon kopplingston är allt i sin ordning. Hörs det en kopplingston kan det istället vara det som är det första telejacket. Sätt testpluggen där.


Upprepa sedan proceduren. Hittar du inget första telejack kan det bero på att de är parallellkopplade istället för seriekopplade.

Om man behöver koppla in denna i första jacket eller det går bra var som helst beror på hur uttagen i huset är kopplade. Kontrollera att du har kontakt – lampan Broadband (på vissa modeller är lampan märkt enbart med ett litet b) ska lysa med ett fast grönt sken eller blinka snabbt och stadigt. Om inga lampor lyser, kontrollera i första hand att strömmen är på. För att kunna koppla in ditt bredband från Telia via telejacket måste du hitta första telejacket i din bostad. Du hittar jacket med hjälp av en telefon och mellanpropp.


På så sätt parallellkopplar man alla jack och inget bryts när ett kontaktdon med platspinne trycks in. Om jacken blir parallellkopplade efter första jacket har ingen betydelse, men helst ska de vara seriekopplade om det är möjligt. Har ingen betydelse för adslet eftersom adsl signalerna filtreras bort i splittern som sitter i första jacket.

Hur vet jag om telejacket fungerar? Byta första telejack, hur? Kör i första jacket. Orkar inte gå tillbaka till 6? Jobba på, tillbaka till 6. Telia säger första jacket för att slippa diskutera.


Det första jacket kännetecknas av att en telefon som sitter i det kan bryta kopplingstonen till alla andra. Alltså, om du har en telefon i ett annat än det första, och lyfter luren, så hör du signalen. Men lyfter du sedan vid det första jacket så tystnar den tidigare.


Hoppas jag formulerade mig vettigt nog. De inkommande ledningarna från telestationen eller från föregående telejack kommer in nerifrån och de utgående till nästa jack sitter upptill. Ett vanligt fel är att båda ledningsparen på första telejacket sitter på de nedre skruvarna. Anledningen till varför rekommendationen att man ska koppla routern till första telejacket kommuniceras är att om man valt bredbandstelefoni och får sitt bredband levererat via ADSL (allstå via inkommande kopparledning) och inte kopplar routern till första telejacket så riskerar man få störningar på TV och bredband. Försöker hjälpa brorsan som bor i kåk med luftledning att hitta första jacket så att han kan koppla in splittern och adsl-modemet där.


Ingenstans får modemet kontakt mot internet, men vi vet inte om skanova har kopplat än, så det är ju inget vidare sätt att leta efter det första jacket Ja. Nu behöver jag dra en lång telefonsladd från jacket till modemet, vilket enligt BBB:s support kan påverka prestandan en del. Första jacket Kan man enkelt ändra vilket som är det första telefonjacket?

Jag har ett telefonjack som sitter betydligt närmare där jag vill ha modem och router och skulle därför gärna att detta var det första jacket. Tänkte koppla om det där, men undrar lite över returledningen. Har bara en tvådelad kabel in i lägenheten, till första jacket , sen har el-gubben dragit en fyrdelad till ormboet, och därifrån är det åter en tvådelad till sista jacket.


Vad kan ha hänt, försökte koppla om första jacket ? Hitta första telejacket med telefon och mellanpropp – Info. CachadOm du hör en kopplingston vet du att det är det jack som telefonen sitter i som är första jacket. Flytta mellanproppen dit och koppla in dina tjänster.


När du installerar hemtelefoni via mobilnätet ska du första lokalisera första jacket i ditt hus För att få bästa möjliga signal i både telefonen och datatrafiken, så är det viktigt att du kopplar in ditt modem i det som kallas första telejacket - det vill säga där förbindelsen kommer in i ditt hus från telestationen. Den andra änden av kabeln kopplas in i din telefon. Dessutom är det så att om du har en telefon i första jacket och lyfter på luren där, då bryts alla efterföljande jack inklusive eventuella modem (förutsatt att jack och telefoner är rätt kopplade , vilket ju inte är garanterat). Om du inte har något anslutet till det första jacket så är andra jacket första jack automatiskt.


Fyrledaren är bara till för att koppla bort och bryta på korrekt sätt. Det räcker med två trådar för att komma vidare. Om du har fyra tåtar (eller fler) mellan jacken kan du koppla om så att du får första jacket där du vill ha det.


Det tidigare första jacket (eller jacken i pluralis) kopplar du sedan in med returledningen. Du kan koppla in dina befintliga telefonjack till routern genom att ansluta första jacket till routerns telefonuttag och sedan använda den befintliga dragningen av telefonledning i ditt hus, läs mer om det i kapitel 7. Telefon kan enkelt kopplas med vanlig telekabel direkt till telefonadaptern. Har man flera telefoner i hushållet så kan man koppla en telekabel till första telejack i väggen för att få ut tjänsten i hela slingan.


Jag undrar om jag kan flytta det första jacket som är i köket ca 10-m koppla in Smarten i vardagsrummet och få ip telefonin,bredbandet och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.