onsdag 21 november 2018

Hitta brott på slingan

Ett kabelbrott kan hittas genom att använda ett sökverktyg eller med en manuell metod. Oavsett om verktyget används eller inte, så är grundtanken av steg för steg att dela upp slingan i halvor tills bara en liten sträcka gör skillnad mellan en fungerande slinga och en inte fungerande slinga. Kabelbrott på guide- eller begränsningskabeln. Det är inte ovanligt att få kabelbrott på slingan till robotgräsklipparen.


Vi instruerar hur du gör för att laga brottet. Har du inte lokaliserat kabelbrottet kan du följa vår guide för hur du felsöker slingan med en testutrustning. Följ den delen av slingan som är inkopplad tills knastrandet försvinner, nu är du nära avbrotten. Kolla även genom att koppla in den andra änden igen och nu lossa den första änden av begränsningsslingan.


Följ nu slingan åt andra hållet och lyssna med transistorradion på samma sätt tidigare. Sluta knastret på samma ställe? Testutrustning för slingavbrott.


Med hjälp av testutrustningen kan du snabbt och enkelt hitta vart på slingan du har fått brott. Verktyget reducerar felsökningstiden avsevärt jämfört med den manuella metoden och består av en sändare och mottagare. Drivs av 2st 9v batteri. Problemet där jag har klipparen är att vi har mullvadar och sorkar i massor och ibland gräver dom av kabeln. Hitta brott på slinga med 230V?


Ta dig till det område du misstänker att begränsningsslingan har gått av och börja söka av den. Så länge mottagaren ger en signal är kabeln hel. När den tystnar har du hittat avbrottet. Fundera på om du har gjort något särskilt, jag lyckades tex.


Den går inte av spontant utan det brukar vara yttre omständigheter. Om du kan ringa in på vilken del problemet är så tar du fram en liten bit av slingan på den trasiga biten och sticker en knappnål i som du kan mäta igenom. Leta brott på de ställen.


Ställ in sändaren på ton, då skickas det ut en signal i slingan som uppfattas av mottagaren. För att hitta var den nedgrävda kabeln gått av så använder man lättast en helt vanlig gammal radio. Bästa verktyget för att laga ett brott på begränsningskabeln. Gör såhär: Koppla ur den negativa delen av slingan från basstationen.


Hitta brott på slingan

Det brukar vara den kabel som sitter på höger sida av laddstationen. Belysningen på slingorna är kopplad till ett astronomiskt ur och är tänd:. Hälsans stig, Österleden, km.


Sändare och prob drivs med varsitt V-batteri (medföljer ej). Levereras med förvaringsväska. Säljs ej på öppet köp. Tips: För att leta efter kabelbrott i slingan till en robotgräsklippare ansluts den röda klämman till slingan och den svarta till ett jordspett (exempelvis en lång skruvmejsel nertryckt i marken).


Hitta brott på slingan

Hoppa till avsnittet Linjära klämmor – den nya innovativa klämman från Grimsholm som passar samtliga begränsningskablar på marknaden med en kabeldiameter på mm (inklusive isolering). I Slingan har av familjerna mer än ett. Händelser och brott i närheten av Slingan 16. Blått blinkande sken.


Kontrollera att begränsningsslingans kontaktdon är ordentligt anslutna till laddstationen. Sök rätt på avbrottet. Orsak 2: Avbrott i begränsningsslingan.


Hitta brott på slingan

Då följde han guideslingan (åt fel håll) hela vägen och sen tillbaks till laddaren men missar sen lite och saktar inte ner som han brukar utan krockar in i laddaren utan att träffa rätt. Backar sen igen och svänger och försöker gång på gång utan att lyckas. Jag tycker att symptomen visar att slingorna är hela men något annat spökar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.