söndag 11 november 2018

Löda stål

Redan före vår tideräknings början förstod man att använda den vid tillverkning av vapen och smycken. Efterhand som människan och tekniken utvecklats, har. Löda i kopparlegeringar. Silverfosforkopparlod Meltolit 5P är för hårdlödning i koppar samt mässing och i viss mån stål.


Om man löder med en kolv utan termostat finns det alltid en risk att man inte kan hålla jämn temperatur.

Dessbättre finns det ett par tydliga tecken på såväl för lag som för hög temperatur. Smälter inte lodet ordentligt är kolven för kall. Ryker det om kolven eller om lodet smälter för snabbt är kolven överhettad. Man kan inte bara löda koppar och kopparlegeringar, zink, stål och rostfritt stål.


Att kunna löda när det behövs sparar pengar och tid. Hej Birgitta, Tack för din fråga. Tråkigt att dina handtag har börjat släppa.


Det kan säkert finnas någon verkstad som kan hjälpa dig att löda samman dessa.

Däremot är det inte något vi kan hjälpa till med då vi är en ren grossist som säljer rostfritt stål och har inte någon bearbetning. Du kan löda koppar, mässing, brons, rostfritt, stål och aluminium. Här hittar du mesta du behöver veta om lödning. Tänger (4) Träklubba (5) Metallfil (6) Stålborste (7) Smärgelduk (8) Morakniv (9). Silverlod används när du ska löda rostfritt stål , stål , mässing samt koppar och kopparlegeringar.


Vid maskinell lödning av kretskort används en stor rektangulär järngryta fylld med smält lod och minst så bred som kretskortet. Klippet visar hur man lödar ihop plattjärn med gasol. Mjuklod smälter vid låg temperatur 2grader C. Titta även på våra mjuklod för aluminium om lägre arbetstemperaturer krävs. Klicka på rubriken på produkten för att se produktblad!


Rostfria stål : saltsyrelösning i vatten. Ju varmare lösning, desto snabbare arbete. Efter betning måste arbetsstycket omedelbart sköljas noga, helst i rinnande vatten. Svets, Lö Gasol, Utsug.


För att kunna svetsa och löda med bästa resultat krävs bra maskiner och rätt tillsatsmaterial. Hur man silver löda rostfritt stål I allmänhet svetsning innehar rostfria delar tillsammans bäst. Du kan silver löda rostfritt till sig eller mässing eller koppar att göra enklare anslutningar utan risk för korrosionsproblem.

Dessa silverloden är speciellt utvecklade för att löda hårdmetall och segment av tungsten mot stål eller rostfritt stål. Nickel och mangantilläggen förbättrar vätning och korrosionsmotstånd samt gör att brottgränsen blir högre än med vanliga silverlod. Du kan använda ett brett urval av lödpunkter att löda koppar mot stål.


Loden finns i stänger, ban ringar och segment. Det enklaste innehåller procent tenn och procent silver, och kommer förmodligen hålla koppar till stål för de flesta praktiska användningsområden. Som silverhalten går upp så ökar styrkan, priset och smältpunkt.


Besläktade ord: lödning. Det funkar på så sätt bättre vid kapilärlödning. Upplever att det flyter ut vid lite lägre temp än om man inte har flussmedel.


Värm lodet lite o doppa ner i burken med flussmedel så blir den belagd. Läste på nätet att det skall gå med silverlo men det gick visst icke. Iofs så vet jag ej hur hög silverhalten var i silverlodet. Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård. Förvaras oåtkomligt för barn.


Får inte utsättas för värme, heta ytor, gnistor, öppna lågor och andra antändningskällor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.