torsdag 4 juli 2019

Fritidsbatteri test

Global och OK presterade identiskt, antagligen för att Global tillverkar OKs bilbatterier. Att hitta billiga och bra bilbatterier kan vara svårt. Ta därför reda på vilket bilbatteri som är bäst i test så att du får mer för ditt pris.


Bäst i test - Batterier. Vilken är egentligen bäst? Men står det något annat på dom så kan det ju vara prcis vad som helst. Ett fritidsbatteri skall klara en. Val av fritidsbatteri till husvagn?


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 5tester. Vad är en laddningscykel? Hur ska jag sköta om mitt nya batteri?


Fritidsbatteri test

Lär dig mer om hur batterier fungerar och hur du ska sköta om dem. Med lite batterikunskap är det enkelt att välja rätt, och du lär dig sköta dina batterier så de håller längre! Här hittar du artiklar och utbildningsmaterial. Köp fritidsbatterier hos Batteribolaget. Laboratoriet mätte både effekten batteriet avger och tiden det tar att ladda ur batteriet med hög ström.


Testet utfördes både vid varmt klimat (° C) och vid kyla (-18° C). Ett startbatteri ska ge en hög effekt under några få sekunder, men även ha en så lång urladdningstid som möjligt. Cotech Power imponerar inom alla delmoment och får höga betyg rakt igenom.


Det som förvånar Testfakta mest är att batteriet från Clas Ohlson presterar så pass bra inom hög effektförbrukning, där ofta bara de dyra märkesbatterierna brukar leverera bra resultat. Utgå ifrån sättet som batteriet kommer att användas på och välj batteri utifrån det. Du kanske redan har läst vår Inverterkunskap eller Solcellskunskap där vi grundligt förklarar allt du behöver veta om växelriktare och solcellspaneler – om inte kan det vara en bra start.


Oftast är det batterier som driver viktiga funktioner som startmotor, radio, GPS och lanternor. Så sköter du ditt båtbatteri Gör inte misstaget att använda ett vanligt startbatteri som fritidsbatteri. Startbatterier är konstruerade för att avge mycket ström under kort ti men i båten, husvagnen och sommarhuset behövs istället ett batteri som är både uthålligt och har bra laddningsmottaglighet.


Fritidsbatteri test

Medan bilbatterier från vissa varumärken inte klarade av att uppnå en effekt som räcker till för att starta en bil, höll Tudor, Global och OKQsig väl inom ramen för den kapacitet som krävs för att starta bilmotorn i minst minusgrader. Detta test visar också hur viktigt det är för batterierna inte tappar för mycket i kapacitet. Biltema och Global har försämrats så mycket efter sex ur- och uppladdningar att de blir helt obrukbara när de inte är fulladdade, säger Viktor Ekermo.


De kostar ganska mycket (runt 9kr st). Det känns oerhört lockande att köpa av Julas batterier. Saker vi gillar lyfter vi fram och det vi inte gillar lyfter vi också fram. Vi finns bara på webben.


Fritidsbatterier Test på REA! Vi visar billiga produkter från ett stort antal webbutiker, samt även auktionsprodukter från Tradera. Vi har ett brett sortiment av fritidsbatterier från kända varumärken.


Endast tre av åtta bilbatterier lever upp till branschens egna krav, visar ett nytt test. Undvik att ditt bilbatteri laddar ur för mycket och använd det inte till något annat än just bilen. Alltför ofta möts våren av ett batteri som gett upp under vintern.


Fritidsbatteri test

Visst är batterier förbrukningsvara men med rätt skötsel slipper du byta så. I båtsammanhang är ofta batteriladdning ett problem. Solpaneler kan vara en smidigt lösning på detta. NORRACK Dual Purpose AGM V 1Ah.


Att batterier åldras i förtid är tyvärr ett problem som vi bilägare fått se mer av de senaste åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.