onsdag 29 januari 2020

Nödstoppskrets

En nödstoppskrets ska vara byggd på en sådant vis att ingen funktion kan användas om nödstoppet är intryckt. Det finns dock undantag där vissa rörelser av skyddskaraktär får förekomma. Nödstoppet ska vara aktiverat tills nödstoppsanordningen återställts. En reningsverk har kompletterats med en matningsanläggning.


Nödstoppskrets

Den står bredvid en press som har en nödstoppskrets (nödavstängning). Får anläggningen ha en separat nödstoppskrets ? Håller på med nödstoppskrets en. Varje läggare har en nödstoppsknapp, varje knapp har kontaktstycken potentialfria samt ett som löser säkerhets relät på aktuell läggare. Trycks nödstoppen slocknar nödstoppsrelät, släpps knappen så startar det igen.


KSEär en traditionell tvångsbrytande kamströmställare för att kunna bryta upp manöverkretsar ( nödstoppskrets ) till farliga maskinrörelser. Upp till fyra nycklar kan frigöras från samma enhet. De kodade nycklarna sitter i normalt driftläge fast i brytaren. Till exempel att driften på traktorn stannar om luckor öppnas på redskapet.


KSSär en mekaniskt förreglad tvångsbrytande kamströmställare. Brytaren kan inte manövreras förrän den interna elektromagneten påverkats och därigenom kan nyckeln vridas och manöverkretsar ( nödstoppskrets ) till farliga maskinrörelser brytas upp. Den kodade nyckeln sitter i normalt driftläge fast i brytaren.


Säkerhetsrelät kan också användas i par med ett så kallat linjenödstopp. Det är lämpligt för den som har behov att exempelvis stoppa maskindelar vid påfyllning av material men samtidigt ha möjlighet att stoppa hela maskinen med en enda nödstoppskrets. Nödstoppskrets lämplig för maskiner där ingen risk för personskada finns. SMP och JTI har nyligen kommit med flera förslag som de menar bör införas i traktordirektivet. Traktorn ska ha nödstopp som stoppar krafttillförseln till både framdrivning, kraftuttag, hydraulik och el.


Många av våra kunder är osäkra på hur de ska koppla nödstoppet så vi tänkte att några exempel kan vara på sin plats. Notera att detta endast är råd och exempel på hur man kan göra, du måste själv se till att din nödstoppskrets uppfyller kraven som behövs för just din maskin eller applikation. Industritorget använder cookies för att föra statistik samt hantera användning av siten.


Genom att du fortsätter att använda vår sajt, samtycker du till att cookies används. Detta utnyttjas med fördel om man har behov att stoppa lokala maskindelar vid t. Enligt EUs maskindirektiv så ska det krävas en aktiv handling för att återställa en nödstoppskrets. Vid enbart en box eller flera utan nödstoppskrets användes variant Bas.


För flera boxar med nödstoppskrets användes variant Plus, som medger att panelen. ON Slavfunktion aktiverad. Används vid 2-flyglig grind.


OFF Slavfunktion deaktiverad ON Gångöppning med automatisk stängning efter sekunder aktiverad. OFF Gångöppning med justerbar automatisk stängning. Tiden justeras med A. Vid felaktigt reglageläge visas felaktigheten i datadisplayen. Datorns display visar då: ”Radiostyrd RC Fjärrkörning”.


RNödstopp går inte att återställa RGul. Maskinsäkerhet, standarder och direktiv – på vår interaktiva plattform får du svar på dina frågor. Skicka din fråga till oss! Vidare var maskinens nödstoppskrets mycket komplex, vilket gjorde felsökning krånglig. Den orsakade också många korta stopp vilket ledde till både tillgänglighets- och utbytesförluster.


FLEXI III-V Styrsystem för excenterpressar FLEXI III-V är den senaste generationens styrsystem för pressar med skydda-de verktyg och för automatpressar, kategori III V. Anslut Extern kontroll, extern nödstoppskrets , pyrometer och nätverk om detta ska användas. Anslut nätsladden och slå på huvudströmbrytaren. Låt maskinen starta upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.