tisdag 18 februari 2020

Konst i halland

Tidsbokning möjlig för privat visning annan tid. Handla konst online från galleriet på via Artshoppen. Skriv något och tryck på enter. Skapa nya utställningsmöjligheter och attraktiva besöksmål.


Ansökan bedöms utifrån nedanstående kriterier.

Det sker i samverkan med konstnärer och de halländska kommunerna – politiker, tjänstepersoner, föreningsliv och en konstintresserad allmänhet. Projektet syftade till att lyfta fram skogen – en mångfacetterad miljö och källa till såväl hårt arbete som avkoppling, enskildhet och gemenskap, det vilda och tuktade – och skedde i samarbete mellan konstnären och det lokala samhället. Planera ditt besök. På grund av allt som hände i världen blev vi tvungna att ställa in vårens konstrunda. Under sommaren som följde kändes det trots allt som att det lättade och vi beslutade att genomföra en lite förkortad runda under hösten istället.


Inom resurscentret arrangeras kurser och fortbildningar för olika målgrupper. För barn och unga lyfts. Detta görs genom att anordna utställningar, köpa konst för utlottning bland medlemmarna, dela ut stipendier samt arrangera konstresor och föredrag om konst.

Intresserad av Halmstad kommuns offentliga konst. Här presenteras Halmstads offentliga konst. Mjellby konstmuseum visar Halmstadgruppens samling. Välkommen på besök i galleriet! Det finns ett stort konstintresse i Varberg.


I kommunen finns två konsthallar med olika inriktning. Dessutom finns det många andra möjligheter till möten med konst - i offentliga miljöer och på gator och torg. Genom ditt medlemskap stödjer du utvecklingen av den halländska konsten.


Du har chans att vinna ett konstverk av hög kvalité vid den årliga utlottningen. Vinnare presenteras vid höstmötet i oktober då du också har möjlighet att lyssna på en spännande föredragshållare. Området innefattar slöjd och konsthantverk , från traditionella skråhantverk till samtidsslöj byggnadshantverk, småskalig industri samt slöjd och konsthantverk med rötter i andra länder och inom de nationella minoriteterna. Martin Laurell har, förutom konstvetenskap och historia, bl a studerat ekonomi vid Lunds Universitet och har även en lång och. Råden gäller fram till december, men kan komma att förlängas.


Om du bli antagen ska samtliga verk vid inlämning vara färdiga för hängning alternativt för exponering. Om installation lämnas skall den åtföljas av en modell alternativt en skiss. Konstverkens utrustning.


Porten till Bredgatan Halmstad.

Takmålning av Edward. Verksamheten har funnits i över år och detta har skapat stor kunskap inom smideshantverket. Kultur i Halland är kulturförvaltningen i Region Halland.


Smidesverkstad i Kvibille, Halland ”Lång historia som skapat stor hantverkskunskap” Kvibille Smides AB är en modern mekanisk verkstad belägen i Kvibille norr om Halmstad i Halland. Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. Kulturen och konsten har en rätt god ställning i Halland , enligt en ny granskning som konstnärernas Riksorganisation gjort.


Vill du göra utflykt i Halland , Falkenberg eller Ullared? Hos oss hittar du ett brett sortiment av konst i form av handmålade tavlor och skulpturer, där vi i nära samarbete med konstnärer från hela världen erbjuder konst där hantverket är i fokus. Silhuetter, landskap och kontraster är signifikativt för konstnären Anette Carlsson Moberg måleri. På torsdag startar Hallands konstfestival, som ordnas för första gången. Deltar gör ett femtiotal konstnärer, från Sverige, men även från flera andra.


Den fylldes snabbt med deltagare och ni som inte fick plats då får nu ett nytt tillfälle den maj i min ateljé i Falkenberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.