tisdag 11 februari 2020

Kontaktormotorskydd inkoppling

Har en kotaktorlåda med kontaktor och motorskydd med start och stopp knapp utanpå kapslingen. Det är en färdigkopplad hållkrets för startknappen. Mellan NC på motorskyddet och Noll-plint läggs ett nödstopp in.


Kontaktormotorskydd LE1-serien, kopplat och klart med kontaktor, överströmrelä och start- och stoppknapp. Kapslad kontaktormotorskydd LE1D KONT. MOTORSKYDD 9A 4KW 230VAC LE1D09P7. Logga in för att se prisuppgifter. Vad du får göra själv med el hemma Rätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med elektricitet.


De flesta elarbeten måste utföras av en behörig elinstallatör, men en del enklare arbeten får du utföra själv, om du har kunskap om hur du ska göra. När en motor råkar ut för överbelastning ökar strömmen, och därmed även värmen. Med motorskydd syftar man ofta på termiska överströmsreläer som kopplas samman i serier med kontakter.


Om motorn blir överbelastad påverkas den slutande och den brytande kontaktfunktionen som finns inbyggd i motorskyddet. Den har inte varit använd på länge och hade ett okapslat motorskydd som såg livsfarligt ut och vars ”på” knapp inte gick att trycka in. Därför kopplade jag förbi det för att kunna utföra ett kort funktionstest på motorn innan jag köpte ett nytt motorskydd. Ska koppla in en trefaspump och behöver därför ett kopplingsschema.


Pump - tryckströmbrytare - motorskydd. Ja, jag vet att det är. Har en ny 3-fas motor och en 3-fas strömbrytare. Har en skiss hur inkopplingen är tänkt vara (se bild). Alla – fas fläktar är från fabrik.


Externt motorskydd erfordras! Rotationsriktning kan ändras genom att skifta två faser! Men vid – fas måste man ta hänsyn till. Kontrollera på motorns märkskylt vilken inkoppling som gäller.


Anslutning av 1- fasmotorer. Motorskyddet fungerar som en säkring men. Inkoppling av elmotor 3-fas 400v. Om motorn hade varit ansluten via ett korrekt inställt motorskydd (inte nödvändigtvis kontaktormotorskydd ),.


Kontaktormotorskydd inkoppling

Lätt att koppla in och kan styra 1-fas 2volts pump upp till 5kW eller 3-fas pumpar via ett kontaktormotorskydd med 2volts spole. Tryckströmbrytarna finns i två utföranden. DPC10A:Är försedd med stickpropp för enkel inkoppling av 1-fas pump. Ut gående anslutning (J) från filter (1) ansluts till inkommande hydroforanslutning (M ) till hydrofor (D). Vi rekommenderar att det monteras en avstängningsventil på denna ledning.


Cirkulationspum pen (10) monteras, strömningsriktniningen är från hydrofor till. Jag har en kompressor som är lite slarvigt urkopplad från där den stod för flera år sedan. Jag undrar om någonting saknas! Stor gjutjärns kompressorblock 2cyl Motorn är på 4kW och D koppas på de tre faserna enligt motorskylten. Koppla motorskydd enfas.


Gjorde faktiskt så då jag skulle koppla en enfas vattenpump över redan befintligt trefas motorskydd. Vid inkoppling till äldre befi ntliga kontaktormotorskydd (t.ex. MP MP2), kontakta DeLavals representant om kopplingsanvisningar saknas. Dubbla kontaktormotorskydd.


Inkastbänkar med matavfallskvarn ska inkludera meter elkabel med 3-fas CEE-don, IP 67. Strömvred för växling mellan automatisk och manuell drift. Enkel elektronik utan display eller programmeringsbehov för hög tillförlitlighet och problemfri drift. Observera att en tvåpolig brytare skall installeras på matningsspänningen. Tillse att inga kablar kommer att ligga an mot kretskortet.


Telemecanique XMP Pressure Switches for Water Pump. Pumpstationer - Professionella pumpstationer för inkoppling på LTA tryckavloppssystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.