måndag 13 april 2020

Motorskyddsbrytare 3 fas

Våra 3-fas elmotorer finns i utförande 2-4-6- och 8-poliga för både fot- och flänsmontage. Kontakta någon av oss på Busck? Tveka inte att höra av dig. Stort återförsäljarnät.


Hitta återförsäljare av elmotorer.

Koll på det senaste inom branschen? Ständigt nya saker hos Busck. Malmbergs, Hager, ABL och RK finns representerade i vårt breda sortiment av motorskydd och motorskyddsbrytare.


Motorskyddsbrytare och annat. En annan typ av motorskydd är så kallade motorskyddsbrytare. De erbjuder också ett komplett motorskydd fast på annat sätt, och kompenserar för höga temperaturer.


Produkten har utgått. Ett mycket bra motorskydd med många möjligheter, försett med termisk utlösare samt fasbrottsskydd.

För montage på DIN-skena eller i kapsling. Byta fast installerade strömbrytare och vägguttag (max. A) Var försiktig. Bryt spänningen antingen genom att skruva ur proppen eller genom att slå av huvudströmbrytaren. Kontrollera att det är spänningslöst i strömbrytaren eller uttaget innan du börjar jobbet.


Om en fas är borta när man slår till en stillastående trefasmotor så startar den inte, brummar kraftigt och drar ca 5-gånger märkströmmen. Då brinner motorn inom en eller ett par minuter om inte motorskyddet löser ut, vilket det bör göra efter högst en halv minut. Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och elinstallationsprodukter.


Antar att du kopplar motorn - fas 400V och då får du Y-koppla motorn. Och då är märkströmmen för motorn 2. Till virkestorkar och andra applikationer med höga omgivningstemperaturer. Ytbehandlad för att tåla luftfuktighet upp till hundra procent. Logga in för att se prisuppgifter. Handmanövrerade motorskyddsbrytare skyddar huvudkretsen vid kortslutning.


Godkänd enligt IEC 204-1. Kapslingen har 2x Mbrytöppnar i toppen och 2x i botten. Komplett motorskydd från Rade Koncar.

FAS UTTAG 32A STICKPROPP. CEE FÖRGRENING 400V 16A. Den ström som det termiska överlastskyddet skall ställas in på finns angiven på motorns märkskylt. I en del fall är en vanlig motorskyddsbrytare inte något tillräckligt skydd. I Sverige kan man på förbrukarsidan i det allmänna nätet mäta 4volt mellan linjeledarna (huvudspänning) och 2volt mellan linjeledare och neutralledare (fasspänning).


Lägg i varukorgen 3. Med en motorskyddsbrytare kan man även starta och stoppa motorn manuellt. ESM bygger på ett modulsystem med motorskyddsbrytaren som grund­enhet. Denna kan sedan kombineras med kapsling IPeller IP5 underspänningsutlösare, hjälpkontakter och annat.


Ansluter till EN IEC 947- Beskrivning: Lastbrytare med oberoende handmanöver (40–1A) och synligt brytställe (1A). Brytarna monteras på DIN-skena. Kan monteras i alla normkapslingar och skåp.


Inkommande huvudledning kan anslutas direkt till brytarna. Har du hört begreppet fas och fas i elbilssammanhang och undrat vad det betyder? I ditt vägguttag hemma har du 2volt enfasledningar. I en trefasledning är det istället 4volt. Jag har råkat på motorskyddsreläer kopplade som om de vore motorskyddsbrytare , och det är ju inte speciellt lyckat.


Ett motorskyddsrelä bryter inte faserna själv, utan har en reläutgång som ingår i hållkretsen som drar kontaktorn som driver motorn (eller har möjlighet att bryta motorns strömförsörjning på annat sätt). En bra kabel gör din elinstallation enkel. En kabel av hög kvalite ger din installation en lång livslängd och hög driftsäkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.