fredag 10 april 2020

Radio fakta

Radio - DAB och FM. Testa hemma i dagar med öppet köp. Hitta din favoritvara hos Europas överlägset största specialkedja inom kvalitets-hifi.


Läs om radions historia, svenska radiostationer, statistik och mycket mer! Utsändning av radio sker vanligtvis från en sändare som sprider signalerna jämnt åt alla håll och där mottagning kan ske inom det område som täcks av radiovågorna. Kungen, alltså både för att sända radio och lyssna på radio. Det gällde även för innehav av den allra enklaste mottagaren.


Fakta: Så fungerar JVM-bubblan. Oumbärligt för kaptenen Väderfakta Väder i rundradion broar telefonifrekvenser VHf VtS-områden utsändningar navtex VHf-kartan norden VHf-telefonitabellen aiS basstationer lathund för nödanrop VHf-kartan Sverige App med tömnings- stationer s. Vad innebär VHF till sjöss? Vad behöver jag för att komma igång? Rock, pop, elektroniskt, country eller dansband - vi har stationen för dig. Times begagnar radio i nyhetsförmedlingens tjänst (Marconigram).


Radio fakta

I Paris och New-York sänds börsnoteringar per radio. Tyska postverket tar initiativ till den första internationella konferensen om trådlös telegrafi i Berlin. Enda punkt på dagordningen är Marconis försök att monopolisera sjöradiotrafiken.


Den klassiska varningsskylten för radioaktivitet är gul och svart med en propellerliknade symbol. För radio och tv finns två grundkoncept som avgör hur sändningarna finansieras och som styr dess innehåll - public service och kommersiella medier. Public service drivs i allmänhetens tjänst och innebär att dess radio - eller tv-kanaler ska ge ett betydelsefullt, självständigt och oberoende bidrag till det demokratiska samhället. Det kanske låter lite tråkigt men jag tänkte inleda med att skriva lite fakta om radion och senare komma in på radions historia.


Jag tycker det är viktigt att vi förstår vad en radio är för något och lära oss om hur radion kom till. Lyssna på alla radiokanaler digitalt. FM eller digital radio dygnet runt från dator, mobil eller tablet.


Buzzfeed skrev denna lista som fick oss att tappa hakan – och vi måste bara dela med oss av de bästa punkterna (plus några till som vi luskat fram!). I LIKE RADIO är radiostationer i en och samma app. VHF- radion kvarstår.


Radio fakta

Med önskan om en skön båtsommar! Hörapparater är inte allt. Ibland behövs lite annat för att kunna höra i telefonen, hänga med på möten och uppfatta dörrklockan.


Här är tolv tips på smarta hjälpmedel som förenklar livet för dig som hör. UR gör radio - och tv-program för dig som vill förstå världen. Dessa vanliga hörlurar finns att köpa som vanliga konsumentprodukter hos de flesta butiker och återförsäljare som säljer produkter för radio , tv, datorer med mera. Text-tv Nästan alla tv-sändningar på svenska har undertexter på svenska för hörselskadade, aktivera text-tv på sidan 199. Kanalen erbjuder nyheter och aktualiteter, granskning och fördjupning men också livsåskådnings-och livsstilsprogram samt underhållning och upplevelser till exempel i form av teater.


Radio fakta

Roliga fakta som finns i Ratsits databas. Här hittar du statistiska undersökningar och sammanställningar av en mer underhållande karaktär. Alla undersökningar är baserade på data hämtad ur Ratsitkatalogen och Ratsits informationsdatabas.


En annan intressant fakta om Sverige som vi bör vara stolta över är det faktum att vårt pass ger oss tillgång till de flesta länder runtom i världen utan att behöva ansöka om visum. Just nu är det svenska passet sjätte bäst i världen och ger oss inresetillstånd i 1länder utan visum, vilket är nästintill alla länder i världen. Advent inleds fjärde söndagen före jul och håller på fram till och med julafton.


Advent är för många människor en uppskattad tid på året då man plockar fram adventsljusstaken, hänger adventsstjärnor i sina fönster, och inväntar julen. Häng med på de senaste nyheterna och programmen, var med i tävlingar, och kolla in våra spellistor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.