torsdag 16 april 2020

Samma tangentbord till två datorer

Besök någon av våra Lagershopar eller handla på netonnet. Uppdateras varje fredag. Brother, Canon, HP, Epson m. In-ear, On-ear, Over-ear etc. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom elektronik.


Samma tangentbord till två datorer

Köp en Tangentbord hos Conrad. Dator A och B har samma skärm via dubbla hdmi. Till A har jag bra tangentbord och mus som är trådlösa. Till B har jag mindre bra tangentbord och mus bägge med sladd.


A har sen tidigare sin hemgrupp och nu vill jag låta B (ny dator ) vara med i samma hemgrupp. Instruktionen är klar med lösenord på. Den här mjukvaran handlar alltså inte om att fjärrstyra andra datorer som tex vnc eller teamviewer gör.


Den hjälper dig istället att använda samma mus och tangentbord till fler skärmar (och datorer ). Har du tex en PC och en Mac med tillhörande skärmar på ditt skrivbord behöver du bara en mus och ett tangentbord för att styra båda. Har en stationär dator med bra skärm, tangentbord och mus. Jag har en mycket modern skärm med hög upplösning, tangentbord och mus är av gaming-variant (inte Bluetooth). När jag kommer hem med min laptop vill jag enkelt koppla in skärm, tangentbord och mus till den istället. Utan böket att behöva.


Kan jag koppla st skärmar till min bärbara. Det finns dosor som man kan koppla skärm mus och tangent pord för att dela till flera datorer. Kompakt KVM-switch för användning av samma mus, tangentbor högtalare och skärm till två olika datorer. Passar utmärkt vid t. Windows-dator och en Mac. Switchen växlar automatiskt till senast påslagna dator.


Rekommenderas varmt till alla som vill styra mer än en dator från samma tangentbord. Något som vore coolt är om den också kunde dela skärmar, så skulle man inte behöva någon kvm alls. Jag var dock tvungen att styra om cmd och alt knapparna på min PC för att cmd skulle bli windows-knappen och alt bli alt, men det var ju lätt. Kompakt och lättanvänd KVM-switch för användning av samma mus, tangentbord och skärm till två olika datorer.


Växling mellan datorerna görs på en fristående knapp vilket gör att switchen kan gömmas undan (m kabel). Unifying-mottagaren från Logitech är en liten USB-mottagare som du kan lämna kvar i datorn och som du kan ansluta upp till kompatibla enheter med. Se vårt urval av Tangentbords. Delbetala i upp till månader. Drar du muspekaren över kanten på skärmen hoppar den automatiskt över till den andra datorn och dess skärm.


Samma tangentbord till två datorer

Det grundläggande sättet: Anslut bara dem båda! Använd en extra Unifying-mottagare för att ansluta en Easy-Switch-mus eller ett Easy-Switch-tangentbord – eller båda – till en andra dator. Sedan kan du växla mellan datorerna med en knapptryckning för effektiv multikörning. En 2-i-1- dator finns i två varianter: Konverterbara (convertible) och avtagbara (detachable). De konverterbara kan vrida skärmen 3grader runt, något som ger datorn samma funktion som en surfplatta.


Medan på de avtagbara modellerna kan tangentbordet avlägsnas helt. KVM för två datorer med tangentbor mus och bildskärm. Denna KVM har som du kan se två HDMI-ingångar för två olika datorer, samt en enda HDMI-utgång för en bildskärm.


Samma tangentbord till två datorer

Innan du ger dig i kast med att välja din nästa hybrid så måste du bestämma dig för om du föredrar en modell med 360-graders vridbar skärm eller om du är mer intresserad av en med löstagbart tangentbord. Bakbelyst tangentbord , som funktionen kallas, finns på ganska många bärbara datorer och det finns även lösa tangentbord som har samma funktion. Bakbelysning är dock inget självklart, så det finns även många bärbara datorer som saknar det. Din Asus Vivobook ska dock ha funktionen enligt tillverkarens produktinformation.


Vi börjar med att få rätt så att du använder samma Microsoftkonto på båda dina datorer. Under visningsbilden står först användarnamnet och sedan en mailadress. Det är mailadressen som är Microsoftkontot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.