måndag 6 april 2020

Solfarmare

Solfarmare

En solfarmare är en person som använder takmonterade solpaneler med solceller för att utvinna förnybar energi direkt från solens strålar, och på så sätt producerar sin egen el. Eventuell överskottsenergi som genereras kan sedan säljas tillbaka till nätet. Measol ger dig solenergi – från start till mål.


Gör egen el av solen du med. Intresset för solenergi har ökat otroligt mycket i Sverige, men det är få som vågat ta steget, säger Karin Rosell, marknadschef på Eon. Lars och Ingegär E. Vill du veta mer om solenergi, eller är du kanske v. Som första företag i Sverige använder E. Just nu pågår det en kupp där alla E. Taket till deras 1år gamla verkstad pryds numera av solceller – och succén har varit total. Det täcker hela vårt energibehov.


Fördelar med solceller. En klar fördel med solceller är att du får lägre energikostnader. Dessutom gör du nytta för miljön. En av marknadens bästa ersättningar för solelöverskott. Se priser på solceller här.


Solfarmare

Det är den enkla anledningen till att Erland Enqqvist tog saken i egna händer och blev ” solfarmare ”. Kajsa Löfstedt och sambon Johannes Lindgren har blivit solfarmare. Börja producera din egen el – bli solfarmare Fakta: Enligt Niklas Johansson, produktansvarig för solceller på E. Vi for till Göteborg för några dagar på höstlovet. Nu är ni solfarmare När vi monterat och driftsatt anläggningen kan ni räkna er till den skara lantbrukare som producerar det vi andra stoppar i munnen med hjälp av solens energi. Allt detta fanns i Göteborg. Renare och mer närproducerat blir det inte.


Bli solfarmare du också och sänk dina elkostnader! Vi på Nexton vill att alla ska kunna producera egen el med solceller, därför har vi pressat priserna på solceller av högt kvalité. Vi har länge pratat om att vi skulle bli ” solfarmare ” dvs.


Solfarmare

Den främsta anledningen, om vi ska vara ärliga, är driftskostnaden. Ett plus är miljöaspekten men eftersom den mesta elen redan kommer via förnyelsebara energikällor så kommer vår anläggning lilla anläggning, på 2Kw, inte spela så stor. Det var svar på en del av mina frågor. Dock är jag fortfarande intresserad av att veta hur jag kan. Senaste aktivitet: för år, månader sedan.


Här berättar de sina historier från landets alla hörn och inspirerar i hur de lever och lär som pionjärer för framtidens energiproducen. Kampanjen bygger på Eons tema med ” solfarmare ” där ett antal ambassadörer har försett med laddningsbatterier och solcellsanläggningar. Möt två nöjda elproducenter ”Näe, nu slutar vi snacka” resonerade Aila och Sven Johansson i Kolbäck i Västmanland. Sagt och gjort – nu är man solfarmare på riktigt. Välj energi från solen i ditt elavtal på eon.


Solfarmare

Enligt Richard Carlholmer ligger lokalproducerad el, att man blir sin egen solfarmare , rätt i tiden. Solcellsplattor på taket genererar el så fort det blir ljust ute. Elen som genereras kopplas till gruppcentralen och sedan används den till de elapparater som just nu använder ström, exempelvis värmepumpen eller kaffebryggaren.


Först ut är biodlarmästaren Göran, som driver det ekologiska lantbruket Uplands Honung utanför Uppsala. Se hur de med hjälp av solen nu kan fortsätta att skapa ”solsken på burk”. Solfarmare utan egna solceller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.