torsdag 2 juli 2020

Sickel tandsten

Lägg en tredjedel av sickelns skärande egg mot tanden vid borttagning av tandsten. Luta instrumentet mot tanden så att en vinkel på 70°- 80° bildas mellan tanden och bladet. Tryck i sidled och aktivera sickeln med vertikala, diagonala eller horisontella dragrörelser.


Hos oss finner du markandens största utbud till bra priser och snabb service. Någon gång per år brukar vara ett lagom intervall att besöka en tandhygienist för en undersökning och borttagning av tandsten. Din tandhygienist kan få bort tandstenen med speciella verktyg, vanligen en sickel. Det går också att ta bort tandsten med hjälp av ultralju som blir en allt vanligare metod och som knappt känns.


För avlägsnande av supragingival tandsten. För alla tandytor, speciellt approximalytor. Rött skaft: Si - mm. Dubbeländad minisickel för avlägsnande av supragingival tandsten. LM Sickel Scaler 1SI 34kr Exkl.


Orange skaft: Si - mm. Visste du att tandstensinstrument Scaler är det enda hjälpmedlet för hemmabruk som i dagläget både tar bort tandsten och andra hårda beläggningar? Med detta finurliga tandstensinstrument kan du snabbt och enkelt ta bort plack och tandsten såväl som missfärgningar efter att du borstat tänderna på morgonen eller kvällen. Sicklar används supragingivalt och curetter subgingivalt.


Ultraljud avlägsnar effektivt biofilm och tandsten. Denna mekaniska infektionsbehandling har tidigare benämnts som depuration. Den supragingivala tandstenen är i regel lätt att avlägsna. Triangulärt tvärsnitt, bladet lodrätt mot den nedre halsen, två skärande eggar och vass spets.


Sickel tandsten

Längre nedre hals och kortare arbetsdel än Minisickeln. Mörkblått skaft: Si = mm. Produktinformation. Alla får en biofilm på tänderna om man inte borstar. Har man försämrat försvaràbiofilm kan invadera vävnadenàparodontiet backar tillbakaàfästet och ben resorberas.


Vi erbjuder bland annat tandblekning, lagning och tandersättningar som kronor, broar och implantat. Mer om vad allmäntandvården erbjuder. Hos oss erbjuder vi även snarkskenor vid sömnapnéer, korta andningsuppehåll medan du sover, eller besvär med snarkningar.


Undersökning 9kronor - Få en tid direkt - kliniker i Stockholm och Uppsala. Se vad som ingår och boka en tid online! Depuration innebär att man mekanisk avlägsnar supra- och subgingival tandsten och plack. Genom att ta bort tandsten eliminerar man retentionsplatser för den dentala biofilmen och det blir svårare för bakterier att fästa. Målet med depration är infektionskontroll och läkning av gingivan, med andra ord ett friskt parodontium.


Sport och friluftsbutik på nätet. Stort utbud till bra priser. Välkända varumärken. Outdoor och längdåkning. Snabba leverenser och nöjda kunder.


Design: tiriangulärt tvärstnitt, bladet lodrätt mot den nedre halsen, två skärande eggar och vass spets. Skaft av blå silikon, mm i diameter. Sökresultat av sökning: tandsten Arkansas AS. En böjd skärande egg, med rundad skärande spets. Mini har längre hals och mindre arbetsdel än standard Gracey.


Blått skaft: Si - mm. Sjukdomen kallas parodontit och förorsakas av tandsten och bakteriebeläggningar placksom tagit sig in under tandköttskanten. Matrester och bakterier i vår mun bildar varje dag plack på våra tänder. Om placken får sitta kvar blandas tandsten med salter vad saliven och omvandlas till tandsten.


Metoden att använda ultraljud att ta bort tandsten har funnits länge men PerioScan har nytt sätt att arbeta. Tandsten ultraljud. Det är viktigt att ta bort tandsten , eftersom tandsten kan leda till tandköttsinflammation och tandlossning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.