onsdag 11 november 2020

Trög säkring

Trög säkring

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar.


Trög säkring

Det är bra för dig och bra för miljön. I tröga glassäkringar finns det ett kylande material, till exempel kvartssan som gör att metalltråden kyls och det tar längre tid innan tråden brinner av. De är märkta med ett T på ändhylsan.


Normalsäkringar är märkta med ett F (härleds från tyska flink = snabb). Ultrasnabba glasrörssäkringar är oftast försedda med en svart ring. En keramiksäkring med en snigel visar att säkringen är trög, se bild nedan.


Trög säkring

Det kan även stå gL = Trög säkring. För att även uppfylla IEC-normen döptes beteckningen om från gL till gL-gG, säkringen uppfyller då både IEC- och VDE-normen. En säkring med beteckningen gG kan ersätta säkringar med gL och gL-gG.


Vid problem med säkringar, vänligen. Vill du få tillgång till hela. Tröga (C) säkringar använder man till apparater som drar mycket ström precis när man sätter på dem (microvågsugn, elmotorer, CRT-skärmar etc). Extra tröga (D) används i stort sätt bara till maskiner i industrin.


IFÖ:s diazedsäkringar, typ är bly och kadmium-fria och uppfyller kraven i IEC-normen 269-3-1. Samtidigt lever de upp till den gamla normen, därav D. Det innebär att de kan användas överallt där man idag har tröga säkringar (gL) Karakteristiken på D kan sammanfattas som trög i överströmsområdet och snabb i kortslutningsområdet, (både trög och snabb). Kvalitet på olika märken av snickerimaskiner? Automatsäkring löser ut på Nibe Fighter 310P ! Att välja rätt huvudsäkring. Säkringsautomater, B eller C karakteristik?


Har du för liten huvudsäkring kan den gå sönder när du använder mycket el. Beställ online och hämta i butik efter minuter. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Typ gL (VDE) och gG (IEC) är den vanligaste säkringen och motsvarar till sin utlösningskarakteristik de så kallade tröga säkringarna. Innan en säkring byts bör anläggningen undersökas.


Om det fel som orsakade att säkringen löste ut kvarstår, kommer även nästa säkring att lösa ut så snart den sätts i. Skyddsobjekt M Motorkretsar, enligt IEC. När Ifö Electric i slutet av 80-talet ändrade karakteristiken på sina Hicap-säkringar till att följa IEC-normen döptes beteckningen om från gL till gL-gG. Electric fuses are either trög (slow-blow) or snabb (fast-blow).


Clas Ohlson lämnar alltid minst års garanti. Vi är stolta över våra produkter och det är viktigt för oss att du som kund blir nöjd. Därför lämnar vi års garanti på de allra flesta av våra produkter förutom varor av förbrukningskaraktär, och i vissa fall lämnar vi upp till hela års garanti. Newtons första lag All materia är trög. Knuten var trög att dra ut.


Köp Glasrörssäkringar online på kjell. Av typen dvärgbrytare och godkänd som frånskiljare. Kortslutningshållfasthet: kA. Anslutningsbar area 1-mm².

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.