fredag 23 juni 2017

Ändra 400v till 230v

Detta då under förutsättning att nollan faktiskt finns fra,dragen, den är ju onödig till en 400V spis. Skall denna häll kopplas för 230V eller 400V? Har nu gammal spis där kör med 380V och måste därför köpa ny spis med 400v. V mellan fas och nolla och 400V mellan fas och fas.


Men är det möjligt att ändra så att det går att ha en spis med 230V? Saken är att det i försäljningsvagnen endast finns 230v uttag.

Jag vet att det går att omvandla det till 400v, men hur? Man kan välja mellan 4V och 2V. Handlar det om separat häll och ugn så ska båda ha samma elementspänning, vilken spelar mindre roll.


Det kan vara värt att kontrollera detta också så att det inte är 1. V, så är det bara ta utav de faserna och koppla in. VILKET ÄR ETT JOBB MAN INTE FÅR GÖRA SJÄLV, DU MÅSTE ANLITA EN. För inte kan man få ut full effekt på ett 400V element med bara 230V vid.


Det ser inte ut som om du kan göra om inkopplingen, två kablar in i. Gör det själv: Hej, Vi har precis köpt en ny lägenhet som vi flyttar in i till sommaren.

Spisen som kommer installeras är en glaskeramik 4volt, vi är mer sugna på en spis med induktion. Skillnaden är att den förstnämnda är på 400v medans induktion är på 230v. Går att det att fixa på något sätt så vi kan få det att funka med 230v, jag gissar att. Du verkar som du har ett 400V element men bara 230V fram i uttaget? Vad blå ledning till radiatorn gör där kan man ju dock fråga sig.


Tranformator 4- 230V - postad i ÖvrigtSnack: Jag har just fått en båtplats som Vägguttag för spis 4V. Slutsatsen, så här långt, blir då att det är bättre med en för 4V än en för 2V. Mellan fas och nolla får man ju 2volt.


Förhållandet mellan huvudspänning och fasspänning är alltid roten ur 3. De tre spänningarna är fasförskjutna 1grader i förhållande till varandra. V och 230V i uttaget genom att bygla olika i kopplingsplinten på spisen. Om det redan är 400V fram till spisen nu (som jag förstår det nu om det är rätt?) så har ni 230V också. Grejen är den att har man 400V så är det två eller faser fram plus nolla. A CEE plug till A CEE blå.


Den är på 1fas 230v och man kan köra den upp till 50A,. Se till att den nya ljuskällan inte har högre effekt än den som anges på armaturen,. Den måste kunna gå att koppla in på 400V , brukar finnas en plint på baksidan av spisar som kan byglas beroende på om det är 2eller 400V.


RDOE-kabel (H05RN-F) x mm². Anledningen till denna extra ström är p.

För att då klara av att starta en induktiv last tillåts strömmen under någon sekund i början av startförloppet att vara dubbelt den kontinuerliga effekt. Spisar går att bygla så att du kan köra dem på 230V med en fas, brukar då dra 20A, två faser 400V 2x16A, tre faser 400V 3x16A med eller utan nolla. Detta är väldigt farligt för många moderna 3-fas - 400V -spisar, då dom ibland har elektronik som drivs av 230V och denna går således. Och för att svara på den ursprungliga frågan så kan man inte med enkelhet (dvs billigt) omvandla 4v trefas till 2v enfas.


Det är faktiskt så att dom hör ihop som dom är. Byta elradiatorer, 2V eller 4V ? När huset byggdes förberedde elektrikern så att det också skulle gå att ha 400V element. Det är inte alltid som AC skrivs ut eftersom det oftast är underförstått.


Om den ska användas i USA måste den kopplas till en transformator där spänningen transformeras upp. Vrid menyratten om du vill ställa in önskad rumstemperatur. Elfa Distrelec Sverige har ett stort sortiment av Transformatorer.


Det verkar somom vi har trefas, för i proppskåpet finns tre säkringar till spis och de verkar vara A. På spisen står det någonting om både 230v och 400v men jag fattar inte vad det betyder, jag bifogar en suddig bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.