tisdag 2 juli 2019

Fuktmätare luftfuktighet

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Jämför pris uterum. Hitta rätt produkt till rätt pris. Styr eluttag, lampor etc.


Med våra luftfuktare kan du mäta luftfuktighet inomhus och genom att ställa in det automatiska läget reglerar luftfuktaren vilken luftfuktighet du borde ha. Du kan också välja att ställa in den luftfuktighet du föredrar – , eller.

Då man vill ta reda på hur det ser ut med eventuella fuktskador i hemmet eller kanske i båten så är det en stor hjälp med bra fuktmätare som man själv kan använda sig av, men det är viktigt att man förstår hur man ska läsa av resultaten på rätt sätt. Utrustad med MeterLink som sänder trådlöst fuktavläsningar till en kompatibel FLIR värmekamera. Allt över är dock relativa värden och bör endast användas som referens för mätningar under tid.


Den klarar av att mäta i flera olika material så som trä, gips, masonit och plywood. Hög luftfuktighet skapar goda växtförhållanden för mögelsvamp. Också dammkvalster trivs i en fuktig miljö. Den här fuktmätaren mäter relativ luftfuktighet och temperatur samt beräknar daggpunkt och våt temperatur.


Värdena visas på en stor och lättavläst display.

Då fuktmäter man i de mest utsatta byggnadsdetaljerna och ser till så att den relativa fuktigheten inte överstiger. Mäter snabbt och enkelt luftfuktighet och temperatur. Ha koll på klimatet i krypgrunden, källaren mm. Fuktmätare luftfuktighet.


Luftfuktighetshalten bör vara ca på sommaren och på vintern. Protimeter HygroMaster II är uppföljaren till toppmodellen HygroMaster. Denna nya fuktmätare är det perfekta instrumentet för mätning och loggning av luftfuktighet och temperatur.


Den kan användas för mätning i luft eller med mätrör i betong. Inbyggt IR-termometer för mätning av yttemperaturer och uträkning av daggpunkt. Mätanordningen bör alltid finnas tillgänglig, särskilt när det gäller att hålla luftfuktigheten konstant. Man gör en åtskillnad mellan en professionell och en semi-professionell enhet så att den kan användas både kommersiellt och privat. Tack vare de många olika.


Relativmätning och frysning av mätvärde är andra funktioner som ingår. En hygrometer (fuktmätare) mäter luftfuktigheten i luften i klimatet den placeras. Den används bland annat på vindar och krypgrunder där fukt och mögel lätt kan frodas under rätt omständigheter. Med en fuktmätare håller du koll på den relativa luftfuktigheten på svåråtkomliga ställen som vin krypgrund och källare, utrymmen där det finns risk att det tar tid innan man upptäcker fukt och mögel. Ju fortare man upptäcker fuktskador desto mindre kostsamt blir det att åtgärda.


Den relativa luftfuktigheten kan man mäta med en hygrometer.

Man kan också ha en hygrotermometer som kommer att tala om både vad fuktigheten är och vilken temperatur man har. Det här kan vara praktiskt då man ställer lite högre krav på sitt inomhusklimat och behöver veta vad temperatur och luftfuktighet ligger på. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. När det gäller att hålla luftfuktigheten konstant i rummen, bör mätaren alltid vara närvarande. Det skiljer sig mellan en professionell och en semi-professionell enhet, så att den kan användas både kommersiellt och privat.


SEK: Plus 8SEK i fraktkostnad: - dagars. Trådlös fuktmätare för kontroll av luftfuktighet och temperatur, huvuddisplayen mäter fukt och temperatur där den sitter och dom medföljande st. Condair har många års erfarenhet inom mätning och styrning av luftfuktighet. Våra fuktgivare, instrument och fuktsensorer är ett viktigt verktyg för rätt luftfuktighet. Med denna fuktmätare kan du snabbt göra exakta mätningar som automatiskt kompenserar för omgivningstemperaturer.


Detta gör att du får den mest exakta avläsningen som möjligt och redogör för relativ luftfuktighet också. Arbetstemperatur: - 40°C. Max relativ luftfuktighet:. Strömförsörjning: x LRknappceller, V. En viktig sak att tänka på är om du skall mäta luftfuktigheten i en krypgrund kan det vara bra att ha antingen en lång sladd så att du kan följa mätningen inomhus eller att hygrometern är trådlös.


Luftfuktigheten stiger snabbare än fuktkvoten eftersom material har en viss adsorptionströghet, både gällande uppfuktning och avfuktning. Det kan man kontrollera via fuktmätning med fuktkvotsmätare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.