torsdag 19 september 2019

Hur använder man en spänningsprovare

Upptäck klassfoton du inte har sett sen skoltiden och hitta vännerna igen. Sök bland skolkataloger, klasskort och minnen. Sätt igång nu direkt! Träffa vännerna igen!


Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön.

Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Allt inom Verktyg online. De flesta elarbeten måste utföras av en behörig elinstallatör, men en del enklare arbeten får du utföra själv, om du har kunskap om hur du ska göra. Som ägare eller nyttjare av en fastighet är du ansvarig för att elen är korrekt installerad och att de elektriska apparater som du använder är hela och används på rätt sätt. Detta är en forumtråd från Garaget.


Jag undrar bara hur man använder en spänningsprovare när man ska testa vilka sladdar som leder ström från bilstereon? Man stoppar in mejseln i det ena hålet, och om urtaget är spänningsförande lyser en lampa i det genomskinliga handtaget. Hur fungerar detta?

Normalt måste man ju ansluta till båda hålen för att få en lampa att lysa. Spänning mäter man med en godkänd spänningsprovare. En testpenna av den typ som man sätter ett finger i toppen så ska en liten lampa tändas kastar man den kan bli livsfarlig. Känn efter hur dina muskler. För att kunna slutföra din registrering kommer ett mail med en bekräftelselänk skickas till den e-postadress som du anger.


Varför brummar en förstärkare om man sätter fingret på ingången? Luften är full av elektromagnetiska fält, det blir en kapacitiv koppling genom luften (två ledningar med isolation mellan är en kondensator). Förlänga smörjnipplar? Bra tennsug som verkligen fungerar? Frekvensomvandlare, hur funkar det?


Hitta dina skolkamrater. Grannskap: Minnen från skolan, Klasskort, Återträffar! Mätspetsen fungerar även, som ett verktyg, som man demonterar skyddskåpan med. Universalfäste, som passar stänger av samtliga fabrikat.


På några sekunder kan spänning detekteras i elektriska kretsar och apparater. Jag förstår precis hur frustrerande det kan kännas att stå med sin nya tryckkokare och inte få någon instruktion hur den ska användas. Det hände en god vän till mig för ett par år sedan.


När all vätska blivit till en aerosol och du andats in dimman så stänger du av maskinen, tar av dig masken och rengör maskinen inför nästa användning.

Men oftast handlar det om att skölja av några få delar i lite vatten. Så enkelt använder du en nebulisator. Om du vill veta hur du använder Dualshock till en PC så har du kommit till rätt ställe. Sonys handkontroll till Playstation Dualshock kan även användas för att spela på PC.


Tack och lov är det dessutom ganska enkelt att ansluta Dualshock till en PC. Oavsett var man använder sin pizzasten, i ugnen eller på grillen, så ska den bli tillräckligt varm innan man använder den. Har man en pizzasten av terrakotta så bör man enbart använda denna i ugnen då de lättare kan spricka om man lägger den över en.


Brandmannen Marcus Sevonen visar hur man använder en pulversläckare. SSBF rekommenderar att du ska ha minst en 6-kilos pulversläckare i hemmet. Dels” är ett svenskt uttryck som inte är helt lätt att använda på helt rätt sätt. Dels är det inte självklart hur många saker man kan ta upp i en mening, dels är det inte heller helt säkert om man t ex ska inkludera ”och” när man kopplar ihop påståenden.


Jag undrar hur man ska använda växtnäring , ska man blanda det med vattnet när man vattnar eller hälla direkt i jorden? Jag har en flaska näring hemma, Blomstra heter den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.