onsdag 19 februari 2020

Kontakt spis trefas

Stort utbud av Spis till bra pris. Se alla erbjudanden och köp nu! Massvis med prissänka produkter. Beteckning på spis. Kombiuttag med två uttag.


En spis kan anslutas till elanläggningen på olika sätt. Ta gärna ett foto av anslutningen bakom din spis och ta med till affären så hjälper försäljaren dig att välja en spis med en anslutning som passar hos dig. Perilex är produktnamnet för en typ av fempoligt kontaktdon som är vanligt förekommande vid trefas -anslutningar till spisar och spishällar.


Perilexkontakten finns i A- och A-utförande. Här hittar du bland annat grenuttag med en Perilex kontakt och tre enfas spisuttag på vardera A. Stickproppen har i detta fall alltså fyra ”pinnar” plus jord. De flesta bränder i bostaden startar på spisen i samband med matlagning. Ta alltid för vana att kontrollera att spisen är avstängd och kom ihåg att inte lägga saker på den. Om du tänkt köpa en ny spis , tvättmaskin eller har till exempel ett bastuaggregat som behöver trefas och 400V måste du kontrollera om du har ett trefasuttag installerat.


Att det är ett trefasuttag ser du enkelt på att det i stället för två hål har fem hål, ett i mitten i form av ett plus eller minus och fyra omgivande hål i en kvadrat. Saken är den att detta är en spis som någon köpt och knipsat av stickproppen på (de upptäckte troligtvis att volt-antalet var fel och returnerade den). Perilex är samlingsnamnet på en äldre typ av kontaktdon avsedda för trefasanslutningar, primärt i tvättstugor, kök och badrum.


De vanligaste användningsområdena för Perilex uttag och kontakter är spisar, ugnar och tvättmaskiner. Kontakt spis trefas Detaljer:Den kan böjas vid 1° och kan roteras åt vänster och höger. Den kan skruvas manuellt eller användas på en elektrisk. Spisen är mycket riktigt gjord för 230V men för faser.


För att få 230V måste man använda en fas mot nollan. Skälet till att det är tre faser som skall kopplas till spisen är för att kunna använda fler spisplattor samtidigt. I spisen är de tre faserna fördelade till olika enhet i spisen.


På spisen står det någonting om både 230v och 400v men jag fattar inte vad det betyder, jag bifogar en suddig bild. Att köpa spis ska vara enkelt. Vid köp av spis finns mycket att tänka på. Behöver du enfas eller trefas , hur ska du få hem den nya spisen , och vad gör du med din gamla spis ? Om alla faserna belastas exakt lika mycket flyter ingen ström genom nollan alls.


Spiskontakt typ Perilex för anslutning av spis och häll. Får endast installeras av behörig installatör. Den anpassar sig intelligent och självlärande till användarens matlagningssätt.


Spisvakten detekterar farligt höga temperaturer och temperaturökningar och stänger av spisen vid farliga situationer. Spisvakten har ett mm uttag i sidan av nätenheten där man kan koppla in ett externt alarmsystem och utgången har en potentialfri kontakt. Jag ska byta spis och i affären frågar de om jag har en eller två-fas för spisen. De sa också att det kunde man se i proppskåpet, om man hade två eller tre proppar för spisen.


Kontakt spis trefas

Förklarar hur ett trefassystem fungerar, visar hur man kan beräkna spänningen mellan faserna samt anger några fördelar med trefas gentemot enfas. I en trefasledning är det istället 4volt. Hos oss har du möjlighet att välja en laddstation som kan ladda på 1-fas, eller en laddstation som kan ladda på 3-fas. Det vet jag såklart inte. På Elgiganten hittar du ett stort sortiment av induktionsspisar till pressade priser.


Vi erbjuder dessutom leverans, installation och bortforsling. Man kan i regel ansluta en häll eller spis till fas ledning med nolla framdragen. De går alltså att koppla så de kan matas från flera faser samtidigt. Trefas är inte vanliga i butik, inte alls.


Jag håller på att leta spis till min nya lägenhet och då dyker det ofta upp 380v (3-fas) spisar när jag själv behöver en 220v spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.