torsdag 16 juli 2020

Stegmotor med styrning

Vi på Busck erbjuder kostnadseffektiva och energibesparande omriktarlösningar. VI har ett stort lager av frekvensomriktare för både fläkt, pump och industri. Kontakta någon av oss på Busck? Tveka inte att höra av dig.


Stort återförsäljarnät.

Hitta återförsäljare av elmotorer. Koll på det senaste inom branschen? Ständigt nya saker hos Busck. Professionell rådgivning av experter vid val av reservdelar. Vi säljer allt inom elektronik, hitta allt du behöver från oss.


Vi erbjuder hög kvalitet. Vi har allt till ditt tekniska behov hos Elfa Distrelec. Stegmotorer används ofta i applikationer där enklare positionering, låga hastigheter och högt hållmoment eftersträvas exempelvis kontorsutrustning, medicinska applikationer och ventilation.

Hastighet och position styrs enkelt med ett pulståg. Hållmoment upp till 28Nm. Nema till Nema 43. Produkten har varianter. Stegmotor idag är så pass billiga att de ofta blir ett alternativ där pneumatik har varit intressant.


Pneumatiken är billig men har trots allt också ett par nackdelar med kompressor, energiförbrukning, förlorad noggrannhet över tid m. Dessutom så positionerar en luftcylinder mellan sina ändlägen. Beställ idag, leverans imorgon! Köp Stegmotor med styrning 490Nmm 1. CNC- styrning Axlar Hybridservo. Köp rätt stegmotor till din byggsats. Välj mellan olika typer av unipolära och bipolära motorer för motorstyrning tillsammans med Arduino, 3D-maskiner, fräsmaskiner, 3D-skrivare och mycket mer.


En stegmotor kan inte drivas direkt med en likströmskälla, till exempel ett batteri. Styrelektronik som kastar om strömriktningen i lindningarna är nödvändig. När strömriktningen kastas om tar motorn ett steg.


Beroende på hur strömomkastningen utförs uppstår skillnader i ryckighet, vridnoggrannhet och vridmoment.

Man matar stegmotorn med pulser. Vi levererar tillförlitliga produkter som passar just dina tillämpningskrav. Certifierade återförsäljare som förser stort utbud av olika slags reservdelar. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.


Stegmotorer är kostnadseffektiva: motorn är billig, styrningen är billig, ingen eller endast enkel återkoppling behövs och behov av utväxling minskar. Här hittar du små stegmotorer för stegmotorstyrning i ditt hobbyprojekt, samt standard NEMA-storlekar för maskiner såsom 3D-printers, robotarmar och fräsar. Exempel på färdigkopplat styrsystem inklusive en styck 4. Nm motor och 3m kablage samt 2st Gränslägesbrytare Hör av dig till oss för pris och leveranstid Nödstoppskrets lämplig för maskiner där ingen risk för personskada finns.


I den här kategorin hittar du de enda ”digitala” motorerna som arbetar med rörelser i diskreta steg. Bipolär stegmotor med lång anslutningskabel. Vi kan stegmotorer, vi har de rätta verktygen och erfarenheterna. Styrning i exempeln hittils har varit linjära d. Jag har funderat på att bygga om detta till en elektrisk styrning.


Stegmotorn passar bra att styras både med mjukvara och hårdvara. Jag tänkte använda en stegmotor för då kan man på ett enkelt vis få noggrann styrning av varvtalet. Denna motor skulle driva knastervalsarna.


Nu är min fråga, är det ens möjligt att köpa en stegmotor som har tillräckligt med moment för att driva knastervalsarna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.