torsdag 13 juli 2017

Automatsäkringar karakteristik

Automatsäkringar kommer i tre olika karaktärer – B, C och D. Vid överlast sker en termisk utlösning och vid kortslutning en magnetisk. Fördelen med automatsäkring jämfört med säkring, som löses ut en gång och därefter. En automatsäkring är en säkerhetsinstallation som är dimensionerad för färre brytningar under sin livslängd än en strömbrytare. Om man ofta missbrukar automatsäkringen som en strömbrytare kan den alltså få en förkortad livslängd.


En dvärgbrytare eller automatsäkring är en automatisk elektrisk strömbrytare som är avsedd att skydda en elektrisk krets från skador som orsakas av överström och kortslutning.

Till skillnad från en säkring som utlöses en gång och sedan måste ersättas, kan en dvärgbrytare återställas (antingen för hand eller automatiskt) för att återuppta normal drift. A) för montering på DIN-skena. Ursäkta att jag kommer med en fråga i denna tråd. Jag ser att jag har B10-säkringar i centralen som är ute i det som skall bli verkstad.


C10-säkringar med maskiner osv som skall gå. Kvalitet på olika märken av snickerimaskiner? Säkringsautomater, B eller C karakteristik?


B- eller C-karakteristik ? Elfa Distrelec Sverige har ett stort sortiment av Övriga automatsäkringar.

Termomagnetiska automatsäkringar finns med tre olika karakteristik. Därmed är de lämpliga för alla krav. De olika områdena och funktionerna visas i de typiska. Om automatsäkring används skall denna ha motorkaraktäristik ”D”. Jag hittar bara automatsäkringar med karakteristik C (tröga).


Hager AUTOMATSÄKRING C 10A 1P 6KA. C- karakteristik : Induktiva och resistiva laster, mikrovågsugn, motorer, uttag, tvättmaskin, torktumlare etc. Stort urval av automatsäkringar. Automationerbjuder, i kategorin skyddsteknik, automatsäkringar från Siemens i olika modeller som passar till alla anläggningar. Rogy är andra största tillverkaren i världen av automatsäkringar.


För pålitligt skydd av kablar och ledningar mot överlast och kortslutning används 1-poliga dvärgbrytare från Hager. Knivsäkringar karakteristik. Moduler byggs enligt ett standardiserat mått.


Därför fungerar det att blanda moduler av olika fabrikat i samma central. En enmodulsbredd är 1mm. En tremodulsbredd är 5mm. Exempel: en automatsäkring tar upp en modul i bredd (1mm), medan en fyrpolig jordfels­brytare tar upp fyra moduler i bredd (mm).


Har läst om det här på tidigare inlägg i byggahus och gör följande tolkning. Det verkar som att B håller på att försvinna i praktisk användning och att det är elnätet utanför huset som avgör om det är tillåtet med C.

Klicka på länken för att se betydelser av karakteristik på synonymer. B- karakteristiken är lämplig att använda vid lätta induktiva laster där inkopplingspiken är låg, till exempel värmelaster, samt vid. Vi har vi automatsäkringar i både karakteristik B, C och D med olika brytkapacitet (6-kA) och märkström (5-A). Dvärgbrytare, säkringar och tillbehör.


Letar du efter en säkring på ampere i karaktär B ska du välja en dvärgbrytare märkt 13B. Krävs en säkring på ampere i karaktär C väljer du en automatsäkring märkt. Av typen dvärgbrytare och godkänd som frånskiljare. Kortslutningshållfasthet: kA.


Anslutningsbar area 1-mm². Alltid snabba leveranser! Branschens snabbaste och säkraste leveranser. Välj om du vill hämta i butik eller hos ombud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.